Junij 16, 2019

  Dancehall & Hula Hoop dance workshop

  Slovenija
  Datum: 2019-04-20 15:00 - 18:00

  Prizorišče: Pingi Slovenia  |  Mesto: Maribor, Slovenia

  Test!

  FEMALE WASTELINE MOVES

  DANCEHALL (15:00- 15:30)
  Dancehall zvira iz Jamajke ter označuje mnogo več kot le plesno in glasbeno zvrst, je tudi način življenja, delovanja, razmišljanja… Je kultura kjer ples sreča vsakdanje življenje. Trenutno dancehall predstavlja enega najbolj popularnih svetovnih plesov in neumorno vdira v sorodne zvrsti modernega plesa kot npr. hip hop. Kljub temu da Dancehall sestavlja pestrost različnih stilov, se bomo na tokratni delavnici posvetili ženskemu stilu, ki je namenjen izključno ženskim plesalkam ter vključuje poudarek na zapeljivem gibanju medenice in trupa. Razvijali bomo telesne vrline povezane z izrazom naše ženstvenosti ter spoznavali glasbeno in kulturno ozadje plesa. Predznanje je zaželeno, a ni pogoj.

  HULA HOOP (15:30-18:00)
  Vrtenje je naraven fenomen, ki obstaja od nastanka stvarstva. Vrti se atom, zatorej se vrti vse, kar je zgrajeno iz njega. Ples z obročem sestavlja vrtenje na bokih, kolenih, vratu in vse nad glavo ter združuje veliko zanimivih in praktičnih trikov. Hoopanje je plesna vadba, s katero utrjujemo motorične sposobnosti, izboljšujemo koordinacijo telesa ter utrjujemo in masiramo center telesa. Je odlična rekreacija, saj z vrtenjem deluje več kot trideset mišic. Ples z obročem je zelo zabavna vadba, ki zaradi svojih prvin deluje kot odganjalec stresa in slabe volje. Delavnica je namenjena vsem, tako deklicam kot ženskam (po potrebi bomo skupine razdelili glede na starost); predznanje ni pogoj.

  CENA
  Posamezna delavnica: 15€
  Komplet obeh delavnic: 25€
  Komplet obeh delavnic (ob prijavi do 13.4.2019): 20€

  INFO IN PRIJAVE
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  051-205-342

  SUNRAA (Dancehall)
  Sunraa se je z Dancehall plesom začela ukvarjati 7 let nazaj ter v tem času obiskala številne delavnice najbolj znanih jamajških plesalcev in plesalk tako v Evropi kot tudi na Jamajki. Trenutno poučuje in vodi plesni tečaj v Mariboru že 3. leto ter občasno vodi delavnice za otroke in mladino. Redno se izobražuje in obiskuje Jamajko, iz katere se je vrnila pred manj kot mesecem dni ter s seboj prinesla najbolj vroče in aktualne plesne gibe ter glasbene ritme.
  FB: Sunsystem Dancehall Maribor
  IG: Sunraa_Sun

  ANJA HERC (Hula Hoop)
  Anja Herc se s hoopingom aktivno ukvarja že 4 leta, z obročem nastopa in izvaja različne tematske točke, med drugim tudi z ognjem. Opravila je licenco hoopanja in sedaj poučuje mlajše deklice, mladino in dame. Redno obiskuje konvencije po svetu in tudi v Sloveniji, kjer imamo letos že 3. konvencijo z imenom River hoop, na idilični lokaciji reke Krke. Anja hula hoop obroče izdeluje sama, tudi po naročilo. Obroči so namenjeni vsem, otrokom, starejšim in močnejšim saj so različne teže in velikosti, tako da vsak najde pravi obroč zase. Na delavnici bo možen preizkus primerne teže in velikosti za obroč po meri ter nakup obročev.
  FB: Hoops from Herc
  IG: Hoops.herc

   

  Naslov
  Ulica slovenske osamosvojitve 3
  Maribor, Slovenia

   

  Vsi datumi


  • 2019-04-20 15:00 - 18:00
  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni