Novice

Novi Singel “Chunari Shambal Gori” – DJ L.T.

28 September 2023

Glasba je univerzalna govorica, ki nas povezuje preko meja in kultur. Ta resnica se še posebej izraža v najnovejšem singlu “Chunari Shambal Gori”, ki ga predstavlja DJ L.T. Pesem je nekakšen glasbeni most med Slovenijo in Indijo ter prinaša svež veter v našo glasbeno krajino.

inna dancehall style

Greg Even & Blackout JA: EP “Inna Dancehall Style”

28 September 2023

Slovenski producent Greg Even je ponovno združil moči s priznanim Blackout JA-jem, da bi nam postregel s svežim in nalezljivim EP-jem po imenu “Inna Dancehall Style”.     Nova glasbena kolaboracija med Gregom Evenom in Blackout JA-jem je prava poslastica za ljubitelje dancehall glasbe. EP nosi ime, ki že samo po sebi daje vedeti, kaj […]

Dub FX prihaja v Ljubljano

18 September 2023

Seveda, z veseljem podaljšam tekst in sestavim članek za reggae.si! Dub FX Se V Sklopu Evropske Turneje “Infinite Reflection” Ustavlja V Ljubljani     Avstralski glasbenik, ulični performer in družbeni aktivist, Dub FX, obljublja nepozabno doživetje na svoji 15. evropski turneji v podporo težko pričakovanemu albumu “Infinite Reflection”. Dub FX, ki je zaslovel po vsem […]

“Bite Of Paradise” dokumentarni film sedaj tudi na YouTube-u

13 September 2023

Dokumentarni film “Bite Of Paradise,” stvaritev glasbene zasedbe Brain Holidays, ki se uvrščajo med pionirje reggae glasbe na Hrvaškem, je od 7. septembra široko dostopen na spletu preko kanala Dallas Records na platformi YouTube.

‘Asante’, debitantski album Thierryja

11 September 2023

Thierry predstavlja svoj debitantski album, imenovan Asante. Kongovski bobnar in pevec, ki živi v Italiji, je začel delati na tem projektu med pandemijo in poskrbel za vsako podrobnost, da bi dosegel presenetljiv rezultat.

Overjam 2023: Festival, ki je razočaral, a kljub temu ponudil nekaj dragocenih trenutkov

11 September 2023

Overjam – ime, ki navduši ljubitelje reggae glasbe iz vseh koncev Evrope. Vsako leto nestrpno pričakujemo ta festival, saj nas razvaja s prvovrstnimi izvajalci, pozitivno energijo in nepozabnimi izkušnjami. A letošnja edicija nas je pustila s precej grenkim priokusom in občutkom razočaranja, ki ga je težko prezreti.

DESTINY : Najnovejši album Lee ‘Scratch’ Perryja

7 September 2023

LEE ‘SCRATCH’ PERRY ZDRUŽI MOČI Z NOVO GENERACIJO JAMAJŠKIH UMETNIKOV ZA SVOJ ALBUM ‘DESTINY’   Grammyjev nagrajenec reggae legenda Lee ‘Scratch’ Perry in Grammy nominiranec producent Bob Riddim bosta 8. septembra izdala svoj zelo pričakovani album ‘Destiny’. Ta album, posnet v zadnjem letu Scratchovega življenja, predstavlja edinstveno plat glasbenega genija Leeja Perryja. Lee ‘Scratch’ Perry […]

Haris Pilton predstavlja Sister Sue EP

19 July 2023

Haris Pilton predstavlja popolnoma nov EP, imenovan “Sister Sue”. Ta izdelek je pravi posladek za vse, ki prisegate na pristni zvok zgodnjega reggaeja 80. let.

Nagradna igra: Zastonj v Traina na Alborosie-ja

9 July 2023

Pozdravljeni ljubitelji reggae glasbe! Imamo odlično novico za vas. V sodelovanju s TrainStation SubArt organiziramo nagradno igro, v kateri lahko osvojite zastonj vstopnici za koncert, ki ga ne smete zamuditi – Alborosie (IT) & Shengen Clan [open air].

Forelock predstavlja EP Follow Me

3 July 2023

Follow Me je nova EP plošča izvajalca Forelock, ki vključuje pet pesmi z drugačnim zvokom od prejšnjih produkcij tega italijanskega umetnika. V primerjavi z reggae koreninami njegovih prejšnjih del, se Follow Me odraža željo po raziskovanju brez pozornosti na spolne stereotipe in kontekste.

Brain Holidays sporočajo “Vajbaj Sa Mnom”

25 June 2023

Pesem “Vajbaj sa mnom” te že v prvih nekaj sekundah poslušanja zagrabi s svojim vrtincem pozitivnosti. Brain Holidays so našli zdravilo, ki bo pregnalo skrbi iz tvoje glave in narisalo nasmeh na tvojem obrazu.

siti hlapci

SiTi HLAPCi – Kaj pa ti? (2023)

22 May 2023

Mariborska reggae skupina Siti Hlapci, ki že 25 let deluje aktivno, predstavlja svoj nov videospot in singel z naslovom “KAJ PA TI?”.

Load more