Julij 14, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  AmanZaman je skupina, ki prihaja iz Srbije, bolj natančno iz mesta Svilajnac, katere idejni vodja je Danilo Marinković. Glasba skupine Amanzaman je mešanica reggae/ska/dub, kjer se pozna močan prisoten vpliv glasbe z Jamajke, Balkana in elektronske glasbe iz zgodnjih 90ih. Njihova ideja temelji na spoštovanju človekovih pravic ter tolerance. Tako rasne, verske in medosebnostne, predvsem pa so njihova besedila kombinacija motivacijskih in humornih pogledov na svet, v katerem živimo.

   

   

  Skupina je do sedaj izdala tri studijske projekte: “Samo neka gori/Just let it burn” (LP, 2011), “Noč/Night” (EP, 2015) in “Online” (LP, 2019), ki je izšel nedavno in vam ga tokrat predstavljamo. Pohvalijo se lahko tudi z štirimi videi (“Lampica, Samo neka gori, Duvaj ga in Trip”) od katerih je prva pesem “Lampica” dosegla prvo mesto na lestvici “Domaćica” na MTV Adria. Prav tako je bil debitantski album izbran za tretji najboljši album leta 2011 v reviji Nocturne, kjer glasujejo bralci. Če že naštevamo dosežke, naj omenimo še dve večji samostojni turneji po Srbiji, v času katerih so obiskali več kot 20 mest in igrali na največjih odrih, klubih in festival, kot na primer Exit, Trenchtown Festival, Beer Fest in drugi. Igrali so tudi po Makedoniji in Hrvaškem. 

  Zasedba AmanZaman je do sedaj doživela kar veliko sprememb v zasedbi, saj se je od nastanka zamenjalo že kar okoli 20 glasbenikov. Trenutna zasedba ob izdaji novega albuma “Online” načrtuje tudi promocijsko turnejo, katera upajo, jih pripelje tudi v Slovenijo.

   

  “Online” (LP, 2019)

   

  Album “Online” je produkt plodnih sodelovanj skupine z velikim številom glasbenih gostov, producentov in vizualnih umetnikov. Je tudi album, za katerega trdijo, da je najbojši do sedaj in na katerega so najbolj ponosni.
  Na albumu najdete 10 pesmi, polovico napisanih v srbščini polovico v angleščini. Pesmi so nastajale vse od leta 2014 in so bile posnete na različnih lokacijah, kot so Studio 69, SAE University Studio, Pink SSL Studio, Hedonist Studio in Wolf Studio.

   

   

   

   

  Na albumu poleg članov skupine sodeluje kar nekaj lokalnih glasbenikov, kot so Relja Derbogosijan, Todor Zivkovic, Filip Smigovic, Igor Sreckovic, (Money, We want Freedom, Marionette, United) in tudi Tommy T (Jamajka) in Dudley Slang (Francoska Gvineja) na pesmi “Money”. Pod produkcijo so se podpisali Vuk Starinac (Online, Ogledalo, Borba and Keep on Fightin '), Mihajlo Djorovic ("Nemir, mir i rat" and "Marionette") and Danilo Marinkovic ("Freedom", "Tommorow"),  med tem ko so besedila spisali Snežana Antić, Danilo Marinković in Vuk Starinac.

   

  “Online”:

  1. Restlessness, Peace and War
  2. Money
  3. Online
  4. Marionette
  5. Fighting
  6. United
  7. The mirror
  8. We want Freedom
  9. Keep on fightin '
  10. Tomorrow

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pripravila: V.V.

   

  V težko pričakovanem albumu izvajalci združujejo zelo značilen glas Jamajškega pevca Chezideka in rub-a-dub spod peresa najboljše reggae roots skupine v Franciji: The Ligerians.
  Z albumom Timeless ponazarjajo tako brezčasnost reggae roots glasbe, kot tudi glasbeno vez, ki že tako dolgo združuje Francijo in Jamajko. V kontrastu s slackness ambientom ta t. i. opus prinaša zelo pozitivna sporočila. Že prva pesem na albumu "Beat Dem" prikazuje njihovo glasbeno in duhovno povezavo.

   

   

  Chezidek je na glasbeni sceni že od leta 2002, ko je izdal prvi album "Harvest time", od koder se njegova glasbena kariera samo še dviguje. Jamajški pevec je odraščal v zalivu St. Ann, kjer je že kot otrok nastopal na šolskih koncertih. Kasneje je pel in vrtel na okoliških sound sistemih kot DJ na raznih plesnih dogodkih.
  Od tam je odšel v Kingston, kjer se je povezal z Xterminator produkcijo in posnel zgoraj omenjeni album. Do zdaj je nastopal z mnogimi znanimi imeni, kot sta na primer Sly&Robbie in Capleton, Lutan Fyah ali pa Mark Wonder. Z objavo tretjega albuma "Inna di Road" si je odprl vrata do prestižnih odrov tako na Jamajki, kot tudi v ZDA in Evropi. Poznamo ga pod uspešnicami, kot so "Leave the Trees" (2004), "Call Pon Dem" (2007), "All My Life" (2013) in "Can’t hear must feel", če jih našejem zgolj par. Chezidek se, kot sledilec rastafarijanske kulture v svojih pesmih spopada s političnimi in duhovnimi temami in s svojim glasom poziva k pravici.

   

   

  The Ligerians glasbo ustvarjajo od leta 2010, in sicer pod založbo Soul Nurse, ki deluje v Toursu, Franciji. Nova ploščs v sodelovanju s Chezidekom sledi obsežnim predhodnim kolaboracijam. Sodelovali so namreč že z mnogimi legendarnimi imeni, kot so The Congos, Max Romeo in Vaughn Benjamin (Akae Beka, Midnite) na prvem albumu, tem pa so sledili še Wevolution (2014) in Ubatuba (2016), v sodelovanju z Joe Pilgrimom pa sta nastala Intuitions (2015) in EP Step Out (2017).
  Skupina je v tem desetletju nastopala na mnogih lokacijah po Franciji in Evropi in kot omenjeno ustvarila ogromno različnih zavezništev, zadnja med njimi pa je z znamko Ire Ites.

   

   

  Sodelovanje Chezideka in the Ligerians se je začelo letošnjega junija v Pariškem predmestju Le Blanc Mesnil. Kot del evropske turneje je Chezidek prvič nastopal s spremljavo The Ligerians. Skupaj so stopili za enkratno izvedbo koncerta pod Irie Itesom, vendar je bilo takoj jasno, da se druženje ne bo kar tako zaključilo. Chezidek je takoj po koncertu poklical Soul Nurse studio in kmalu za tem se je njihova skupna pot začela. Skupaj so napisali 9 pesmi, ki bodo vključene v nov ’Timeless’ album.
  Umetniki s svojo glasbo širijo pozitivo in hkrati s političnimi besedili pozivajo h družbeni pravici: pomembna je solidarnost, nenasilje in umirjene misli, medtem ko je treba pozabiti na neumnosti, kot so denar, orožja in čenče, ki jih širijo politiki. Osnova njihove kolaboracije je po njihovo: ljubezen, vedno ljubezen. In kot je dejal Chezidek: »Ligerians! Let’s get down to it!«

      

  Official release : 15.3.2020

   

  TRACKLIST

  1. BEAT DEM (SINGLE + VIDEO // October 2019)
  2. IT'S ALRIGHT (SINGLE + VIDEO // January 2020)
  3. OVER THE MOUNTAINS
  4. TIMELESS
  5. LET'S NO SAY
  6. NO SOLUION IN THEIR LIES
  7. READY FOR THE SHOW
  8. I LOVE JAH
  9. IT COME DOWN TO LOVE

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Objavljene so Grammys 2020 nominacije za najboljši reggae album leta. Nagrade bodo podeljene v noči na na 27.1.2019. Med tokratnimi možnimi kandidati so se znašli: 

  1. RAPTURE - Koffee

  2. AS I AM - Julian Marley

  3. THE FINAL BATTLE: SLY & ROBBIE VS. ROOTS RADICS - Sly & Robbie & Roots Radics

  4. MASS MANIPULATION - Steel Pulse

  5. MORE WORK TO BE DONE - Third World
   

   

  Kdo pa bo letos zmagal po vašem mnenju?

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Večkrat nagrajeni bristolski MC in lastnik istoimenske založbe Gardna je nedavno izdal svoj največji projekt do zdaj. Njegov debitantski album ‘Good Time Not A Long Time’   je bil izdan 18.10.2109 in vključuje 12 originalnih pesmi in gostje, ki spadajo med samo smetano glasbene scene. 11.10.2019 je bila kot najavna pesem iz albuma izdana pesem, ki nosi isto ime kot album - ‘Good Time Not A Long Time’.
  Kot producent se je pod album podpisal priznani Brad Baloo, si pa producentske pravice lastijo tudi Mungo’s Hi-Fi, Kreed, Coki, and Gold Dubs. ‘Good Time Not A Long Time Time' album uničuje klasične meje med žanri in vam predstavi fuzijo reggae, dub, grime, hip-hop ... in vseh glasbenih zvrsti vmes. Je že res, da je album prvenec za Gardno, a pohvali se lahko že s kar dolgim stažem, kjer je neštetokrat dokazal svoje znanje in talent v pisanju rim, Mcjanju, vodenju in povezovanju dogodkov in kot glasbenik na splošno. Vse to z majhno pomočjo glasbenikov Hollie Cook, Kiko BunEva LazarusOmarFoxDread MCCharli BrixRider Shafique in Taiwan MCja tudi suvereno dokaže. Pripravite se na učno lekcijo, kako združiti toliko žanrov na povsem všečen in "naraven" način, brez pretiravanj in z melodičnim sosledjem, ki vas bo pripravilo, da vstanete iz stolov in zaplešete. 

   

  O ustvarjanju albuma je Gardna povedal:

  “Hotel sem ustvariti album, ki da poslušalcem tako glasbeni kot lirični vpogled v to, kako je biti mlad fant, ki odrašča v Bristolu in potuje po svetu in nastopa tako pred, kot za sound systemom. Album izraža, kako je ljudem, ki so nekje kratek čas, a hočejo izkoristiti vsako sekundo in tam pustit najboljši možni vtis.
  Večina pesmi je bila napisana na poti, med natrpanimi nastopi, v nočnih ali zelo zgodnjih urah po nastopih. V največje zadovoljstvo mi je, da sem imel privilegij sodelovati z veliko mojih glasbenimi vzorniki, kot tudi meni najljubšimi ustvarjalci. Njihova podpora meni je največja čast, ki sem jo lahko doživel! ''

   

  Po skoraj 10 letih nastopanja in ustvarjanja si je Gardna ustvaril ime, ki je poznano tudi izven Britanske glasbene scene. Poleg tega, da je nastil tudi že v Sloveniji in je stalni gost na (ne več tako) bližnjem festivalu Outlook, se lahko pohvali z nastopi širom Evrope. Prav v tem trenutku pa je tudi na turneji, kjer promovira svoj album. Pot ga je zanesla tudi v daljno Avstralijo in Novo Zelandijo.


  26th October – Stradbroke Island, Australia – Stradbroke Island
  28th October – Byron Bay, Australia – Beach Hotel
  1st November – Brisbane, Australia – Rumpus Rooms
  8th November – Sydney, Australia – Tokyo Sing Song
  10th November – Sydney, Australia – Jamaican Food Festival
  15th November – Queenstown, New Zealand – Loco Cantina
  16th November – Invercargill, New Zealand – The Looney
  17th November – Raglan, New Zealand – Yot Club
  29th November – Bridgewater, UK – Cobblestones
  30th November – Barnstaple, UK – The Factory

   

   

  Brez dvoma gre za enega bolj zanimivih umetnikov prisotnih na reggae in dub glasbeni sceni, katerega energija ne pusti nobenega ravnodušnega. Kar lahko poslušate na albumu in se odraža v njegovi glasbi, sta strast in predanost glasbi. V izdelek je vložil ves svoj trud in srce in si želi, da bi se mu vsi pridružili na popotovanju skozi najpestrejši del njegovega življenja do sedaj. Kdo je za?

   

  Gardna

  https://www.facebook.com/gardnauk/
  https://twitter.com/gardnauk
  https://www.instagram.com/gardnauk/
  https://open.spotify.com/artist/4thIP9ruwthrnBaBU9Wz8U?si=deo3VC7QRvGGF2eZhCoWDw

   

  SLK Associates

  http://www.slkassociates.com/
  https://www.facebook.com/slkassociates
  https://www.instagram.com/slkassociates/
  https://twitter.com/SLKAssociates

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pripravila V.V.

   

  Prvi svoje vrste, album klasik in raritet Trojan umetnic

  Trojan record je ime, ki je pri doprinosu k reggae glasbi izjemno pomembno. Ustanovitelj založbe Duke Raid je namreč zaslužen za to, da se je reggae glasba razširila z Jamajke in po celem svetu. Založba je poimenovana po istoimenski avtomobilski znamki, saj je Duke svoje prvo ozvočenje postavil prav na kamionu Trojan. Danes je Trojan records založba, ki specializira v ska, rocksteady, reggae in dub ritmih in deluje pod Sanctuary Records Group. Tekom pol stoletja je bilo izdani mnogo albumov za glasbenike, kot so The Upsetters, Jimmy Cliff, Desmond Dekker, The Maytals, Dennis Brown, John Holt, Lee ‘Scratch’ Perry, in pa seveda za Bob Marleya in the Wailers.

  Tokrat prvič sestavlja ploščo, ki bo vsebovala same ženske pevke, ki so vplivale na razvoj založbe, hkrati pa bodo predstavljena tudi imena, ki so znotraj glasbene scene pogosto spregledana. Poslušali bomo lahko kompilacijo klasičnih in redkih pesmih, pri katerih so sodelovale nekatere največjih glasbenih zvezd reggae glasbe.
  'Love is all I bring' nam predstavlja izjemno talentirane reggae umetnice, kot so Millie Small, Althea&Donna, Marcia Griffith, Phyllis Dillion in Susan Cadogan,. poleg tega pa produkcijo izvaja Sonia Pottinger. Na vrhu vsega ta vse ženska zasedba vsebuje personalizirane pripombe s strani glasbenice Rhode Dakar.

  Pesmi bodo predstavljene na dveh vinilnih ploščah, pri čemur bodo na prvi hiti in na drugi raritete. Na tak način se povezujejo nekateri največji hiti reggae glasbe in pomembnost talentiranih ženskih Jamajških umetnic. Založba Trojan album poklanja prav tem ženskam, ki so tlakovale pot vsem nadaljnjim reggae zvezdam, hkrati pa uprizarja zgodbo založbe Trojan skozi močno glasbo polno pomena, ki bistvo reggae glasbe širi po vsem svetu
  Rhoda Dakar je pri upodobitvi projekta igrala ključno vlogo in je pri komentiranju prihajajoče plošče dejala, da je izjemno privilegirana, da je lahko nekatere izmed teh umetnic videla v živo in se jim zahvalila za to, kar počnejo.

  Love is all I bring je možno naročiti kot CD, vinilko, od 25. oktobra pa bo na voljo tudi v digitalni obliki, spodaj pa so napisani naslovi vseh pesmi in njihovih izvajalk.

  CD 1

  Uptown Top Ranking – Althea & Donna
  Hurt So Good - Susan Cadogan
  Girlie Girlie – Sophia George
  I Shall Sing - Judy Mowatt
  Steppin' Out Of Babylon – Marcia Griffiths
  Lovin You - Janet Kay & The Kaylets
  Angel Of The Morning - Joya Landis
  Silly Wasn’t I? - Sharon Forrester
  Perfidia - Phyllis Dillon
  Spell – Sylvia Tella
  Moonlight Lover - Joya Landis
  Woman A Come – Marguerita
  Woman Of The Ghetto - Phyllis Dillon
  If You’re Ready (Come Go With Me) – Cynthia Richards
  Barb Wire - Nora Dean
  Where Is The Love - Sonya Spence
  Slim Boy – Barbara Jones
  Queen Of The World – Claudette
  We Were Lovers – Patsy
  Peace Begins Within – Nora Dean
  Honey Hush – Mille Small
  Keep It Like It Is – Louisa Mark
  Words (Are Impossible) – Cynthia Schloss
  Nothing Gained (From Loving You) – Marie Pierre
  I’m Still In Love With You – Marcia Aitken


  CD 2

  Love Was All I Had – Phyllis Dillon
  Back Wey – Faye Bennett
  Good Woman - Lorna Bennett
  Butterflies – Nora Dean
  Come With Me – Sonya Spence
  Sensi For Sale – Sandra Robinson
  Disco Fits – Candy McKenzie
  Why Did You Use Me – Lillian Williams
  About To Lose My Mind – Pam Hall
  Downtown Thing – Althea
  Fire In Your Wire – Patsy
  Give You And Get – Marcia Griffiths
  I Let You Go – Dawn Penn
  Dynamic – Paula Clarke
  I Was In Love – Beverley Bailey
  Tribulation – Joy Whyte
  If - Susan Cadogan
  My Willow Tree – Hortense Ellis
  Sad Movies (Make Me Cry) – Cynthia Schloss
  Struggling – Sharon Black
  Lady, Lady – Joy White
  Back In My Arms Again – Doreen Shaeffer
  This Is Me (aka If Your Name Is Andy) – Dorothy Reid
  Show Me, Baby – Audrey Hall

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.