Oktober 16, 2019

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Za prvi sound system dogodek v letu 2019 pri nas bodo poskrbeli pri platformi Massive! Počasi nam prihaja v navado, da so pravi sound system dogodki, vsaj v zimskih časih, doma v KUD Channel Zero.

   

   


  Platforma Massive!, ki se trudi za razvoj sound system kulture, v sodelovanju z Dub Labom ponovno pripravlja poslastico za vse ljubitelje glasbe. Tokrat se po Dubbing Sun Sound Systemu vrača domači Boris Sound System. Kot je že v navadi poleg domače podpore, za kar sta tokrat odgovorna RawLand in Konseki, prihaja v goste tudi tuji producent.  Po avstrijskih Dubbing Sun, ki so prišli s svojim systemom, Higher Meditationu iz Francije, Naramu iz Nove Zelandije in vrsto domačih gostov tokrat iz Belgije prihaja talentirani Unlisted Fanatic.

   

  Unlisted Fanatic morda na prvo žogo ne zveni prav znano, a njegova glasba govori drugače. Kot sam pravi, se ne posveča prav dosti socialnim omrežjem in svoj čas poleg v družino, vloži raje v glasbo. Pravi, da je videl preveč glasbenikov, ki so bili pravi zvezdniki na socialnih omrežjih, na odru se pa niso znašli. Pristop, ki nam je zelo všečen in nas le podžge, da ga slišimo tudi sami v živo. Pred kratkim smo z njim opravili intervju v katerem razkrije kar 5 projektov za leto 2019, kateri so to in kaj imajo z njimi Earl 16, YT ter Sandeeno. Razgovori se tudi, zakaj ne potuje več toliko, kako je spoznal Micah Shemaiah, kateri vzorniki so mu najbližje in kako je hip-hop zaznamoval začetke njegovega udejstvovanja. 
   

  Unlisted Fanatic, čigar rojstno ime je Martin, je tudi lastnik glasbene založbe Sir Runnin’ s katero sodeluje z veliko različnimi glasbeniki. Paul Fox, Barry Haprone, Carlton Livingston, Brother Culture, Micah Shemaiah, Lyrical Benjie če naštejemo le nekaj njih. Pohvali se lahko tudi z nastopi na nekaterih največjih festivalih v Evropi, kot na primer Reggae Geel (B), Rottotom (Spa), Fusion Festival (Nem). Rock & Solex (Fra), …  

   

   

   

   

     (Foto P.K. Photography - www.polonakumelj.com)

  Raw Land je slovenski producent, ki je poleg kulinaričnega ustvarjanja našel svoj klic tudi za mešalno mizo. Zadnje čase sicer predan dub-step glasbi, v sklopi založbe DeepEnd!, a za ta večer se vrača nazaj k dub/reggae selekciji. Zagotavljamo, da ne boste razočarani nad globokim bassom in presijo v prostoru, ko si bo dal duška na Boris Sound Systemu.  (Foto: Maša Gojić)
  Koneski se čedalje bolj uveljavlja in išče svoj prostor na sceni. Začel je kot član LjubljanJah Vibes kolektiva, v zadnjem času pa ga je čedalje več opaziti na Massive! dogodkih. Bil je tudi tisti producent, čigar glasbo je kot prvenec izdala lani nastala založba Massive! Sound records, ki deluje v sklopu platforme Massive! The Story od Dying Sun je bil le začetek in v prihodnosti se nadejamo še več njegove glasbe.
  DO FACEBOOK DOGODKA VAS PRIPELJE KLIK NA SPODNJO SLIKO


  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Dj. Danjahras je za božične praznike pripravlia malo darilce v obliki "mikstejpa",  za vse ljubitelje dancehall glasbe. Če praznujete ali ne, glasba vedno "paše"!

   

   

  Recording and mastering by: Marko Doles

  TRACK LIST:
  1. PATRA - Chrismas Time
  2. BUSSY SIGNAL - Money Flow 
  3. VYBZ KARTEL - Every Day Is Chrismas 
  4. VYBZ KARTEL - Cocky Chrismas
  5. VYBZ KARTEL FT. SHEBBA - Xmass Wish
  6. VYBZ KARTEL FT. SHEBBA - Fuck Like Chrismas 
  7. POPCAAN - Chrismas Gift 
  8. BEENIE MAN - Ghetto Chrismas
  9. MAVADO - Must Chrismas 
  10. PEBLEKING - Dark Chrismas

   

   

  FB: www.facebook.com/Dubsystem.Sound/?ref=ts&fref=ts
  SoundCloud:@dj-danjahras
  Booking Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  SLOVENIJA HOČE ŠE PRAVE SOUND SYSTEM GLASBE in Massive! vam v sodelavnju z Dub Lab ponuja prav to!  Petkov Massive! Dub Lab, obogaten s Sound Systemom ponosno predstavlja Dubwise Massive! with Dubbing Sun SOUND SYSTEM. Tokrat so povabili ne le gosta, ki vam bo vrtel glasbo, temveč kar celoten Sound System. S svojimi zvočniki prvič v Slovenijo prihajajo Dubbing Sun! Le za ta večer bodo iz rodne Avstrije prišli s svojim Sound Systemom, pretresli KUD Channel Zero in ga napolnili z Bassom ter pozitivnimi vibracijami! Na odru se jim bo pridružil tudi edini doktor slovenske reggae scene Dr. Bancho, ki vam bo s svojim vinilno selekcijo pričaral pristno jamajško "yard" vzdušje sredi Ljubljane. Dr. Bancho je tudi sourednik reggae oddaje RiddimOperator Radioshow, ki poteka vsak ponedeljek na Radio Študent 89,3 MHz. Seveda, pa ni prave Massive! zabave brez The Wild C!tizen-a. Član BORIS Sound System kolektiva, eden izmed ustanoviteljev platforme Massive!, protagonist DeepEnd zabav in založbe. Eden najdejavnejših figur slovenske reggae/dub scene in velik Sound System fanatik!

   

   

  Dubbing Sun Sound System so prvotno ustanovili in zgradili GERTZE , DUBVID & PUPA STRAV, kasneje pa se jim je pridružil MC KOL.EE a.k.a. KING D. Čedalje bolj uveljavljen system s svojim prepoznavnim jamajškim reggae/dub slogom, ki mu radi primešajo različne bass žanre ter seveda lastno prepoznavno steppas produkcijo skrbi, za polne klube in plesišča širom evrope. V zadnjih letih so izdali glasbo na več založbah, kot so Lion Charge RecordsWAR series, Whodem Sound, DubatriationPressed Records, Dub Descendants, Archetype RecordsAlbion Collective ... kot seveda tudi na lastni Dubbing Sun Records založbi. Sodelovali so z glasbeniki, kot so digidBukkhaJ.Robinson WhodemsoundD-OPERATION DROPMowty MahlykaFull DubLutan FyahClinton SlyBunnington Judah and Addis Pablo.

   

  FACEBOOK DOGODEK: 

  https://www.facebook.com/events/206761976881955/

   

   

   

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Mariborska reggae skupina Siti Hlapci praznuje dvajseto obletnico prvega koncerta.Skupina je aktivno sodelovala v nastanku današnje domače reggae scene, ter popeljala jamajške ritme po vseh koncih Slovenije. Po več kot dvesto festivalih, klubskih koncertih ter tv nastopih so še vedno ponosni da so otvorili prvi reggae festival v Tolminu leta 2000. Od takrat so nastopili na festivalih kot so Rototom, Sunsplah, Sziget, Uprising, Overjam, Lent ter gostovali po Sloveniji, Italiji, Avstriji, Češki, Slovaški, in Madžarski. Siti Hlapci so posneli tri avtorske albume


  TUKAJ IN ZDAJ (2003), SI TI HLAPEC? (2005) ter UNDER JAH SUN (2015).

   


  V skupini se je menjalo mnogo članov a sta Matej Horvat ter Samo Pečar na bobnu in basu značilen zvok ki ostaja skozi obdobja. V skupini je dolga leta aktiven kot kitarist in producent Beno Soršak. V Sitih Hlapcih so mnoga leta delovali Uroš Murko, Ivan Mijačević , Tadej Furlan , Grega Barovič ter jazz glasbenika Samo Šalamom in Marko Črnčec. Za glasbo in besedila Sitih Hlapcev je odgovoren pevec in glasbenik Tadej Tratnik - Tadiman. Ustanovni član Tadiman je reggae zgodbo v mariboru začel že leta 1995 kot avtor radijske oddaje na radiu MARŠ ter DJ v pekarni. Kot reggae pevec ter glasbenik je prepotoval petnajst držav ter popeljal slovenski reggae do jamajke in nazaj.

   

   

  VABLJENI V SOBOTO 29.12 V DVORANO GUSTAF-PEKARNO NA OBLETNICO PRVEGA NASTOPA SKUPINE. OB KONCERTU SITIH HLAPCEV SE BODO NA ODRU PRAV TAKO PREDSTAVILI GLASBENI GOSTJE KOT SO HARIS PILTON, JERRY & BLUEBERRY, MC KREBL, JD PASSI, ROBBIE HERBALIST (DUB SYSTEM SOUND), 3 KINGS SOUND, PLESNA DANCEHALL SKUPINA SUNSYSTEM
  ŽIVA GLASBA, PLESNE TOČKE TER REGGAE DANCEHALL PARTY DO JUTRA!

  FACEBOOK DOGODEK: https://www.facebook.com/events/208199786771403/

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Vaš najljubši reggae portal Reggae.Si, vam v sodelovanju z organizatorjem koncerta Brain Damage, TrainStation SubArt, podarja zastonj vstopnico. Vse, kar je potrebno storiti, je deliti spodnjo Facebook objavo in to potrditi v komentarju! Torej, delite objavo (spodaj pod besedilom) na svojem Facebook profilu in nam le-to javite v komentarju. Nagradno igro zaključimo v četrtek (29.11.) ob 12. uri in javimo rezultat še isti dan! Veliko sreče vsem, ki boste sodelovali in se vidimo v Kranju!


  VEČ O DOGODKU SMO VAM PISALI: TUKAJ

   

     PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

  1. Splošne določbe 

  Organizator nagradne igre “Zastonj na Brain Damage s portalom Reggae.Si”, je Reggae,si,(v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 26. 11 pa do vključno 29.11 2018 do 11.59. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v igri, prejme organizator nagradne igre.

  2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

  V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ ali pa so že pridruženi.

  3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

  Deli našo Facebook objavo na svojem zidu in nam v komentarju sporoči, da si delil.

  V četrtek, 29.11.2018 11.59h se nagradna igra konča in še isti dan bomo razglasili naključno izžrebanega nagrajenca/ko, ki bo prejel nagrado.

  Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/, in na spletni strani www.reggae.si

  4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

  Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook stranihttps://www.facebook.com/Reggae.Si/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku enega (1) dneva po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, email naslov.

  Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

  Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

  Nagrade:

  Zastonj vstopnica za Brain Damage prevzamete na vhodu prireditve. 

  6. Odgovornost

  Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

  7. Pravila nagradne igre

  S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

  9. Varovanje osebnih podatkov

  Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
  Več informacij Sprejmi Zavrni