Maj 31, 2020

  Tujina

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Reggae Hr praznuje 8 let skupaj s skupino Raggalution!

   

  Reggae Hr je edini spletni portal, kjer skrbijo za razvoj reggae kulture na Hrvaškem. Pred leti sta Ivana Tolić in Goran Den Popović staknila glavi in nastal je združenje Reggae, ki stoji za portalom in gostuje na naslovu www.reggae.hr. Osnovni cilj portala je promocija reggae kulture in njenih sorodnih žanrov. Prav tako medij pomaga mladim umetnikom pri njihovih začetkih z objavami njihovih del, kot tudi s pomočjo pri promociji. Ni prvič, da praznujejo s slovenskimi glasbeniki, med drugim je za 6. rojstni dan nastopal Ziggi Mastah. Kot rečeno pa so letos "zvezde" praznovanja "naši" Raggalution. Poleg njih lahko slišite še Homegrown Sound ter MEFA.   

   

  RAGGALUTION

  Sedemčlanska reggae skupina Raggalution iz Kranja, že od leta 2011 ustvarja avtorsko glasbo, s katero so že na prvem koncertu takoj pridobil simpatije občinstva. Kljub nekomercialnosti in brez neke pretirane popularnosti v medijih ter družabnih omrežjih, se je skupini s trdim delom uspelo dokaj hitro uveljaviti, tako na domači sceni kot tudi v tujini.Skupina se tako lahko pohvali s kar lepim številom odigranih koncertov, na katerih so si oder delili z mnogimi uveljavljenimi imeni slovenske in mednarodne glasbene scene. Poleg uspešnih gostovanj po številnih evropskih mestih imajo za seboj že turneje po Balkanu, v sklopu katerih so obiskali nekatere države bivše Jugoslavije, Grčijo in Bolgarijo, nastopili pa so tudi na nekaterih odmevnih festivalih, kot so Sziget, Seasplash, Overjam, Skaville, Cultural Reggae Vibez in drugi. Tudi tokrat imajo poleg nastopa na rojstnem dnevu Reggae HR v klubu AKC Medika, večer prej prav tako rojstni dan, tokrat 12. kluba Kulture v Križevcih.   

   

   

   

   

  MEFA

  Mefa velja za strastnega zbiralca raznih plošč in CD nosilcev in je eden od članov Slavonija Vibe Syndicatea in Reunited Festivala v Valpovu. Znano je da Mefa obožuje vse veje reggae glasbe in to dokazujejo pozitivne vibracije na plesiščih.
  www.facebook.com/slavonijavibessyndicate

   

  Homegrown Sound

  Homegrown Sound je bil ustanovljen leta 2011 in publika je nemudoma prepoznala njegovo čvrsto dub selekcijo. Nedavno se je Homegrown Soundu pridružila še MC Mia, ki s svojim glasom in teksti dodatno oplemeniti selekcijo. Začela pa sta tudi z radijsko oddajo "Just Dubwise" na Radio Attack.
  www.facebook.com/pg/karlohomegrownsound
  www.mixcloud.com/homegrown_sound

   

  POVEZAVA DO FACEBOOK DOGODKA: https://www.facebook.com/events/317183908690858/

   

  Reggae Hr je portal po katerem ne le, da se zgledujemo tudi mi, temveč nam je tudi navdih in v oporo! Veselimo se njihovega praznika kot, da bi bil naš in jim ob dani priložnosti želimo vse najboljše in veliko nadaljnje motivacije pri soustvarjanju reggae kulture na Hrvaškem in širše. 

  Kolektiv Reggae.SI

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Šest mesecev mineva od prve, premierne izdaje spletne revije Global Reggae Charts in pred nami je že šesta, čisto sveža!

  Tokrat prvič je naslovnico ter stran v reviji dobil instrumentalist in ne pevec ali glasbena skupina. Legendarni saksofonist Dean Fraser je glasbenik, ki je globoko vpleten v zgodbe in kariero marsikaterega velikana reggae glasbe! Njegov najnovejši solo album z naslovom "Melodies of D.E.B." pa je ta mesec zasedel osmo mesto na lestvici albumov. Vsak mesec predstavijo tudi enega od glasovalcev, tokrat pa je to mesto dobil Docta Rythm Selecta iz Kostarike in njegova oddaja "Di Docta Show". Pogled na same lestvice pa ta mesec razkriva kar precej novosti!  

   

   

  Kar enajst mest od dvajsetih na "single" lestvici namreč zasedajo nove pesmi! Iz tretjega se je na prvo mesto povzpel Alborosie s pesmijo "Living Dread", sledi mu pevka z naslovnice prejšnjega meseca, Hempress Sativa in njena nova pesem "No Retreat" v sodelovanju z Junior Murvin-om. No, v zameno sta mesti na lestvici izgubili njeni pesmi "Rock it Ina Dance" ter "Fight for Your Rights". Novosti na lestvici so tudi pesmi "Jah Guide" pri kateri so sodelovali Black Uhuru in Bugle, pa "Truth & Rights" Protoje-ja in Mortimer-ja, Micah Shemiah s pesmijo "Keep On Keeping On" ter Aidonia z "Yeah Yeah". To, pa je tudi edina dancehall pesem na lestvici ta mesec in ena redkih nasploh, ki se je na lestvicah do zdaj pojavila! Na štirinajstem mestu najdemo Skipa Marleya s pesmijo "Refugee", na lestvici pa so še najnovejše pesmi izvajalcev The Hempolics, Royal Sounds, Christos DC, Peace Development Crew ter Hollie Cook.

   

   

  Lestvico albumov so obogatile štiri sveže uvrstitve, kar pa pomeni, da je na lestvici tudi nekaj sprememb. Prva tri mesta si sicer delijo isti izvajalci kot prejšnji mesec. Na prvem mestu se je obdržal Samory I z albumom "Black Gold", drugo in tretje mesto pa sta si izmenjala Chronixx in Damian Marley. Novosti na lestvici so tokrat kvalitetno narejen "remake" albuma Lee "Scratch" Perry-a ter Subatomic Sound System-a imenovan "Super Ape Returns to Conquer" na četrtem, "Survival" skupine EarthKry na šestem, že prej omenjeni Dean Fraser z "Melodies of D.E.B." na osmem in zadnji uvrščen album na lestvici "A Kingston Story: Come from Far" skupine New Kingston na desetem mestu!

   

  Obiščite seveda tudi njihovo stran www.globalreggaecharts.com ter uradno Facebook stran Global Reggae Charts!

  Vse pesmi iz tako imenovane "single" lestvice, pa vedno lahko tudi poslušate na YouTube profilu založbe Boomrush Productions!

   

   

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Italijanska skupina Roat to Zion je izdala nov, tretji samostojni album z naslovom "Becoming Insane" in tako odpira že četrto poglavje v njihovi glasbeni karieri! Album, ki so ga premierno predstavili na letošnji deseti ediciji Outlook Festivala na Hrvaškem, si boste lahko naročili od 14. oktobra, 2017 dalje. Na skoraj uro dolgem albumu bomo lahko slišali nove kreacije in glasbeni razvoj skupine, album, pa bo na voljo tako v digitalnem formatu kot tudi na CD ploščku.

  Skupino, ki daje prednost "old school" ter elektronski dub glasbi največkrat primerjajo s skupinami Zion Train, Panda Dub, Kanka ter drugimi podobnimi.

  Dub skupina z imenom Road to Zion je italijanska zasedba, ki prihaja iz majhnega mesta blizu Milana po imenu Brescia. Tričlansko ekipo sestavljajo "dubmaster" in vokalist Mekis, trobentač Dave ter basist Winstion Cobe. Njihov prvi album je izšel leta 2014 in si takoj priboril mesto na italijanskih ter francoskih radijih, začeli pa so tudi v živo nastopati na širnih odrih. Leta 2016 izide že drugi album skupine z naslovom "The Monkey Temple", na katerem se jim v pesmih "Biggest Criminal" in "Nuh Politician People" pridruži tudi glasbenik Fitta Warri, član skupine Zion Train.

  No, prav to sodelovanje pa je skupini odprlo vrata do največjih italijanskih neodvisnih ter elektronskih festivalov, kot je MusicalZoo, kjer so nastopali pred nastopom Madaski-ja iz skupine Africa Unite, Radio​ ​Onda​ ​d'Urto​ ​Festival, kjer so množico zabavali pred nastopom pevke Jah9, sodelovali pa so tudi z mnogimi sound systemi kot so​ ​Italy​ ​in​ ​Dub,​ ​Rockers​ ​Dub​ ​Master, ter ​Brotheration​ ​HiFi.​ ​Omembe vredna pa je seveda tudi velika otvoritev odra in nastop pred skupino Zion Train, marca 2015. Januarja letos je skupina odprla novo, tretje poglavje z izdajo omejene edicije "​Dub​ ​Against Blackjack" na vinilni plošči, ki vsebuje štiri izpeljanke riddima z istim imenom "Dub​ ​Against Blackjack". 

  O projektu smo pisali tudi na naši strani, kaj več pa preberite TUKAJ.

  Več o skupini ROAD TO ZION in njihovih projektih ter nastopih najdete na njihovih uradnih spletnih straneh:

  Uradna spletna stran​ - http://www.roadtozion.it/

  Facebook​ - https://www.facebook.com/roadtoziondub/

  Spotify​ ​- https://open.spotify.com/artist/1kEJ13TeS1DQS9qIpbZJhB

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Pesem 'Desert Lion' beograjske reggae skupine FC Apatride Utd. najavlja njihov prvi dvojni album z imenom 'Roots History Book', ki je nedavno uradno izšel za britansko založbo Urban Sedated.

  Nogometni klub Apartride, kar pomeni namreč FC (Footbal Club), je nastal z namenom demonstrirati, da je reggae glasba še vedno lahko uporniški način izražanja svojih misli. Ta marksistični, muslimansko srbski »nogometni klub« je vse prej kot »mainstream« izdelek. Njihov oster nekompromisen reggae spominja na nekatere UK/jamajške bande iz zgodnjih 80tih. To so časi, ko je imela reggae glasba močan rokovski pridih s preprostimi melodijami. Militantski trio se lahko pohvali z lepimi uspehi s svojim nekompromisnim odnosom in glasbeno identiteto, kar so opazili tudi na pariški založbi Makasound. Zanje so leta 2006 izdali album »On the Frontline Menu«, ter leto kasneje še »Them«.. Čeprav so pogosti kritizirani iz strani evropskih medijev, češ da so preveč militantni, skupina nadaljuje s svojim grobim stilom in ostrimi besedili. To jim je med drugim prineslo tudi preboj čez Atlantik kjer so s pomočjo »Wagon Music Works« založbe izdali album »Firing the Truth«

   

  Po besedah francoske revije Telerama, prinaša glasba skupine FC Apartide UTD prenovo reggae glabe !!!

   

  (Vir: Urban Sedated Records)

   

  Pesem 'Desert Lion', tako kot vse pesmi FC Apatrida, nosi močan anti-imperialni ton in govori o destabilizaciji Libije in ameriških intervencijah v tako imenovanem Tretjem svetu.

      

  Uradni FACEBOOK profil: TUKAJ

  Povezava do albuma Roots History Book: TUKAJ

  Tujina
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Izšla je peta izdaja Reggae Global Charts Magazine, ki vam tokrat poleg lestvic izpostavlja tudi Hempress Sativo, katere pesem "Fight for your right" vztraja na lestvici že peti mesec zapovrstjo. Predstavlja pa se tudi Karsten Frehe, ki kot glasovalec predstavlja oddajo "Forward the Bass" na večkrat nagrajenemu nemškemu radiu "Byte FM"

   

   

  Poleg že omenjene pesmi Hempress Sative se je njen debitantski album "Unconquerebel" zavihtel nazaj na lestvico, po tem, ko je bil julija še prvi. Prav tako pa je mesto na lestvici "singlov" zašla pesem "Rock it ina Dance", iz pravkar omenjenega albuma, in to na zavidljivo četrto mesto. Na vrhu "single chart" razpredelnice je prišlo do manjših sprememb. Kabaka Pyramid, ki je bil predstavljen v julijski ediciji, je s svojo pesmijo "Can't Breath" zavihtel iz tretjega mesta na prvo. Glasbeniku, ki je bil predstavljen prejšnjo izdajo, Samory I je uspel veliki skok in se je iz petnajstega mesta povzpel na kar drugo. Zaključek velike trojice je ujela pesem "Living Dread" in slovenskemu občinstvu še kako poznani, Alborosie, ki je tudi novost na lestvici. Med novitetami na lestvici je zaslediti še britanske veterane Capital Letters, Black Roots v navezi z Jah Garveyem, Gappy Ranksa, Jo Mersa Marley, Mungo's Hi Fi in še veliko drugih.

  Na "album chart" razpredelnici tokrat ni toliko pretresov. Chronixx in Samory I sta zamenjala mesti na samem vrhu in je tako album številka ena "Black Gold", ki je izrinil "Chronology". Med novostmi je opaziti Alborosiev "Freedom in Dub" ter Illbilly Hitech z albumom "One Thing Leads to Another".

   

   

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.