Poletje se bliža in z njim tudi Outlook Festival 2018! Pred festivalom pa seveda ne gre brez Oulook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party dogodka!

outlookplaya

Poletje prihaja in bližajo se poletni festivali, ki jih je v Sloveniji ter naši bližini veliko! Tudi Hrvaška ni nobena izjema, ravno nasprotno! Prav tam se odvijajo največji in najbolj obiskani festivali na Balkanu. Verjetno najbolj znano mesto za večje dogodke na Hrvaškem je Pula ter bližnja trdnjava Fort Punta Christo, kjer se bo letos spet odvil eden večjih, če ne največji festival sound system kulture v Evropi! Govorimo seveda o Outlook Festivalu 2018, ki v okolico Pule vsako leto privabi več kot 20.000 obiskovalcev, vse pa se začne v puljskem amfiteatru, kjer priznani glasbeniki in velikani sound system kulture festival tudi uradno otvorijo! Letos bo festival potekal med 5. 9. in 9. 9.2018, to pa bo že njegova enajsta edicija. Vsako leto se organizatorji potrudijo in strmijo, da je lista nastopajočih napolnjena z največjimi glasbenimi imeni, ki ustvarjajo urbano alternativno sceno v Evropi ter svetu. Tudi letos ni nič drugače! Na otvoritvenem dogodku bomo lahko videli velikana David 'Ram Jam' Rodigana ob spremljavi izvrstnih glasbenikov, ki tvorijo The Outlook Orchestra in glasbenika z imenom Bonobo. A naštevati koga vse lahko vidite kasneje festivalu nima smisla, saj bi lahko samo z imeni napolnili celotno stran! Ob glasbi, ki le redkokdaj zares potihne, Outlooku poseben čar daje tudi njegova lokacija, kjer se ob sončnem vzhodu na "Beach Partyju" dan pravzaprav šele začne. Nikakor pa ne smete pozabiti dobre obutve, saj čez dan tam premagaš kar nekaj kilometrov! Kako smo festival lansko leto videli mi, si lahko preberete TUKAJ

In če še vedno oklevate ali se podati na epsko praznovanje sound system kulture v Puli, nam je tudi letos ekipa RootsInSession kot ekskluzivni partner za Slovenijo, pripravila uradni "preparty" dogodek, na katerem boste delček festivalskega vzdušja lahko doživeli na lastni koži že pred samim festivalom! 6. 4. 2018 se bo na ljubljanski Metelkovi, natančneje v klubu Gala Hala namreč odvil Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party!

Outlook preparty

 

Ekipa RootsInSession, ki vedno pripravi odlične zabave, se v zadnjih letih poleg izdelave svojega zvočnega systema, zelo veliko posveča tudi lastni produkciji. Priredbe pesmi, ki nastajajo v njihovem studiu, so plod sodelovanja z glasbeniki, kot so Klemen Klemen, Emkej, Brain Holidays in drugi. V Gali Hali lahko pričakujemo tudi premierno predstavitev svežih "remixov", ki so jih posneli v zadnjem času. Poleg njih vas bosta na festival pripravila še vedno bolj prodorni producentski duo DubDiggerz, njune pesmi pa rolajo tudi znani in uveljavljeni producenti dubstepa. Z nastopi sta začela leta 2011, v nastop pa vključujeta predvsem trše dubstep/grime zvoke, pomešane z različnimi žanri elektronske glasbe. Za piko na i bo poskrbel tudi VJ Mesec, ki bo za Outlook "preparty" tudi letos pripravil prav posebne vizualizacije. Za te je poskrbel na že več kot 400 dogodkih, svetoval pa še na veliko drugih. Redno sodeluje s skupinami in glasbeniki, vizualnimi ter drugimi umetniki, ter je aktiven v širjenju znanja in zanimanja za tovrstne vizualne umetnosti. Več o dogajanju si preberite na uradni Facebook strani dogodka, poglejte pa si tudi uradni video najboljših trenutkov Outlook Festivala iz prejšnjega leta!

No, nekdo bo po dogodku Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party zagotovo domov odšel z velikim nasmehom, saj bodo tam podelili kar DVE GRATIS POLNI FESTIVALSKI VSTOPNICI!

outlook art 2018Outlook lineup 2018

  

Več informacij o nastopajočih, dogodku v Ljubljani in samem festivalu v Puli najdete na spodnjih povezavah:

Outlook Festival 2018 Official Ljubljana Launch Party

RootsInSession

DubDiggerz

VJ Mesec

Outlook Festival