Kolumne so zato, da se piše subjektivne stvari, kaj ne? In v opozorilo to bo tudi sledilo! Kajti govoril bom o Borisu, ja tem, ki ima “ta velik” sound system, govoril bom o Emkeju, ker da ga kao poznam, kot tudi Anino in vso ozadje, ki nas je povezalo z glasbo. Če si sposodim neko Emkejevo Facebookovo objavo: #realmusic, eni jo začutite, drugi ne!

Take bodo tudi naslednje besede.

 

 

Težko bi rekel običajna nedelja. Bila je pretiroma topla za ta čas, bila je kot nalašč za druženje ob dobri glasbi. Morda še pod vplivom Martina, nekako taka … družabna. Koncert Emkeja, Anina, dražba pod vodstvom Lastnikov Humorja in seveda selekcija Sunny Suna za gramofoni ter funky-jazzy-reggae-hiphop domačica. Spontnka! Tokrat z razlogom! In kostanjem!

Lepo je bilo videti, da so se ljudje odzvali, ne le zaradi glasbe, dražbe ali dobre družbe. Že zaradi razloga … zaradi podpore … pomoči! Glede na to, da je to “glasbeni portal” bi verjetno moral pisati kaj o glasbi … bila je čudovita! 😀 bila je pristna! Bile se napake, vedno so, vedno bodo. Lahko bi pisal kritično, kako je Emkej pozabil rimo, kako je Anini ene 2x zapiskalo skozi zvočnike, no, pa saj pišem o tem. Ampak to so stvari, ki so dodale globino, ki dodajo prej omenjen pristen vtis. Emkej je to oklical za vajo, zame je to “proper session”, ki je kot nalašč za Lepo Žogo, vse te napake so naredile vzdušje še bolj domače. Če hočete perfekcijo, plačajte vstopnino! Ali pa pojdite v neko Filharmonijo, mogoče opero! Ta večer ste pač prišli na Spontanko – z razlogom.

Veseli me, da je kljub moji skeptičnosti (priznam!) dražba lepo uspela in tega ne govorim pristransko, kajti nek svetleč kamen je šel za zelo lep denar, slika, majice, CDji, celo masaže in snowboard. Pujs, kamor so šli prispevki, se je lepo napolnil, kar je lep dokaz, da kljub vsemu ljudje znamo pristopiti in pomagati en drugemu. Najlepši način pa je seveda skozi glasbo.

Vsaj zame!

Aja, glasba! Super je bila! 😀 Nekako ne morem čez to, da sem že tako ali tako navdušen nad Anino in njenim vokalom. Ko zaslišim “Papa was a Rollin’ Stone” je “itaq” drugo poglavje, ampak moram pa seveda pohvaliti sodelovanje z Emkejem. Poleg pesmi iz zadnjih albumov Open Eyes in Probaj Razumet smo imeli čast slišati pesmi, ki še prihajajo in za katere lahko rečem le to, da jih komaj čakam. Res se občuti in vidi kemijo, ki jo oddajajo (da, Anina je dvojec, zato množina – slišite ju lahko tudi v Generatorju, Maintainu) in enostavno ta, domača, Lepa Žoga! Tam, kjer je doma Družina Boris Sound System-a.

 

 

Na prvi pogled mogoče smešno, ampak resno! Stopili smo skupaj in kupili … odbijač! Da, je$3#n Hyundayev odbijač! Ne pozabimo pa tukaj seveda tudi na Rona, pod vso dobrodelnostjo, ki smo jo izkazali, je to nekako poslovilna zabava zanj! Kako bi veselo skakal med vso zbrano pasjo družbo, med številnimi otroci in seveda tudi med nami, prijatelji.

In če obrazložim, zakaj to ni bila navadna nedelja.
Bila je nedelja, ki je nekako simbolizirala boj. Boj, ki mu mi rečemo boj proti Babylonu! Slučajno je bila to tudi nedelja veselega datuma 11.11. ravno 100 let po tem, ko se je tudi uradno končala 1. svetovna vojna! Boj proti Babylonu!

Pa vse najboljše Ronu, v večnih loviščih!