Že pred časom smo na eni izmed rednih tedenskih oddaj Riddim Operator na radiu Študent lahko slišali del intervjuja z Ras Takuro. Celoten intervju, ki ga je za Riddim Operator posnel v Sloveniji živeči roots & culture selektor italijansko- kongovskih korenin Ras Levi, so predvajali tudi v rednem programu Radia Študent.

Ras Levi in Ras Takura sta v polurnem pogovoru največ pozornosti namenila (če prevedemo) dub poeziji, kot specifičnemu glasbeno-pridigarskemu žanru, s katerim se Ras Takura identificira, veliko govora pa je bilo tudi o prehrambeni industriji in gensko spremenjeni hrani ter o afriški osvoboditvi in o osvoboditvi samega sebe. To so teme, ki jih rastafarijanec, pesnik in glasbenik Ras Takura tudi sicer najbolj izpostavlja v svoji poeziji.

Ras Takura je med drugim tudi ustanovitelj benda Royal African Soldiers, zelo pa je aktiven na agro-živilskem področju. To je slišno tudi na njegovem lanskem albumu Food War, ki je zelo militantno in politično usmerjen. Ras Takura je javnosti sicer poznan tudi po sodelovanju z dub poetom Mutabaruko, ki mu je tudi pomagal pri nastajanju albuma.

Zelo zanimiv intervju, v katerem je govora tudi o današnjem kmetijstvu, pomenu roots reggae glasbe, o njegovem mnenju o dancehallu in še več …. lahko v celoti slišite na tej povezavi.