NA ROOTS IN THE WOODS 2023 BO NASTOPIL LEGENDARNI SRBSKI REGGAE BAND

Roots in the Woods festival so pred kratkim izdali informacijo, da bodo na letošnji ediciji festivala gostili tudi legendarni srbski reggae band Del Arno Band. Skupina izhaja iz Beograda. Ustanovila sta jo brata Vladan in Jovan Matić leta 1986. Skupina je usmerjena v roots reggae glasbo in je prva avtorska reggae zasedba na območju bivše SFRJ. Svoj prvi nastop so imeli v Beogradu leta 1987 v klubu Akademija, prvi uspeh pa so zabeležili z nastopom na Festivalu mladih v Subotici leta 1988. Po Subotici je skupina začela s pripravami na snemanje prvega albuma Igraj dok te ne sruše, ki je izšel konec leta 1989 pri neodvisni založbi Rockland.

Igrali so na različnih festivalih doma in drugje z reggae velikani, kot so U-Roy, Max Romeo, Benjamin Zephaniah in drugimi. Eden bolj zanimivih nastopov je za zasedbo tisti na reggae festivalu v madžarskem mestu Hatvan, kjer so dobili potrditev, da je njihovo sporočilo preseglo jezikovne meje. Maja 2017 je Del Arno Band je skupaj z Nemanjo Kojićem (Hornsman Coyote) izdal singel Još uvek ima nade, ki napoveduje številne nove festivalske nastope.

Mi se že zelo veselimo, da bo skupina, ki je tako močno zaznamovala in sooblikovala jugoslovansko reggae sceno, nastopala na odru festivala Roots in the Woods.
Vabljeni! Vstopnico si lahko zagotovite na tej povezavi.