ROOTS IN THE WOODS FESTIVAL PREDSTAVLJA BURIMANA (MOA ANBESSA)

Ravno smo dobro zaključili drugo predfestivalsko zabavo Roots in the Woods festivala 2023, ki je potekala minulo soboto, 21. januarja, na kateri sta nastopila italijanska reggae in dub glasbenika Pablo Raster in Bunna. Organizatorji pa že presenečajo s sveže napovedanim žurom, ki bo za marsikoga prava dub poslastica.

 

V MC Patriot v Slovenske Konjice 11. marca prihaja Buriman iz projekta Moa Anbessa, nastal leta 2001. Gre za italijanski kolektiv izkušenih glasbenikov in pevcev, roots/dub reggae sound system-a, snemalni studio v Benetkah ter glasbeno založbo. Moa Anbessa upravljajo Venice Dub Club “roots and culture” mesečne glasbene dogodke. Svoje nastope imajo po Italiji in Evropi. Njihov studio nenehno ustvarja “dubplate verzije” in ekskluzivno glasbo za nekatere največje mednarodne producente in sound system-e. Njihov kolektiv predstavljajo Buriman, dubmaster in selektor, tudi gost na prihajajoči zabavi, David, avtor in pevec ter Imo, MC in promotor.

Buriman je torej reggae in dub producent ter soustanovitelj projekta Moa Anbessa. V preteklih letih je projekt izdal številne dubplate, ki jih redno predvajajo vrhunski zvočni sistemi, kot sta Jah Shaka in Aba Shanti. Buriman pogosto gostuje po vsej Evropi, igra po glavnih dub festivalih, arenah in klubih.

Za ogrevanje bo prvič poskrbel Dub Demonium ob boku s Three Kings Sound in PeaceMessenjah Soundsystem z začetkom ob 20. uri.

Vstopnina bo 10 €.