Prvo napovedano ime za letošnji festival pred kratkim je bila zasedba Dandelion Soundsystem, ki bodo z juga Nemčije prišli tudi s svojim sound system-om. Roots in the Woods festival pa je napovedal še dva nova izvajalca, to sta, oba iz italijanske Furlanije – Julijske krajine, Paolo Baldini ter R.Esistence in Dub.

Prvi, Paolo Baldini, se je rodil v Pordenonu leta 1975. S svojo prvo glasbeno skupino B.R. Stylers je na italijanski reggae sceni izstopal po zaslugi množične uporabe elektronike in britanskih zvokov, ki so še danes njegova prepoznavna značilnost. Leta 2006 se je pridružil najstarejšemu in najbolj prepoznavnemu italijanskemu reggae bandu Africa Unite kot basist in koproducent dveh albumov (“Controlli” in “Rootz”). Leta 2014 je debitiral s samostojnim projektom Paolo Baldini DubFiles, ki se je osredotočil na njegovo delo dubmasterja in posnel istoimenski album. V naslednjih letih je imel obsežno turnejo po Evropi in Ameriki, kjer je nastopal na nekaterih največjih reggae festivalih na svetu, kot so Rototom Sunsplash (Španija), No Logo (Francija), Jamming Festival (Kolumbija) in Sierra Nevada World Music Festival (ZDA).

Projekt R.Esistence in Dub pa je nastal v Vidmu leta 2006, s ciljem združitve soundsystem kulture in furlanskega jezika. Ta cilj je bil dosežen z izdajo albuma “Avampuest Dub” iz leta 2008. Sledilo je sodelovanje z različnimi umetniki — domačimi in tujimi (Paolo Baldini, Ranking Joe, Lutan Fyah). Najnovejše delo R.Esistence in Dub je album „R.Echonstruction“, ki so ga producirali z Mad Professorjem. Je odličen rezultat zadnjih let dela in evolucije skupine, kjer so sodelovali z mednarodnimi umetniki, kot so Johhny Osbourne, Tippa Irie, Jules-I.

V Slovenskih Konjicah pa vas čez slab teden vabimo na drugo Roots in the Woods predfestivalsko zabavo, kjer boste lahko v živo videli in slišali “frontman-a” zgoraj omenjenega italijanskega banda Africa Unite v kolaboraciji s Pablom Rasterjem.