ZADNJI VIKEND AVGUSTA 2023 NA SLOVENSKI FESTIVAL SOUND SYSTEM KULTURE

Kot je že znano, Roots in the Woods festival 2023 bo! To bo že peta edicija slovenskega festivala reggae in sound system kulture, ki bo tudi letos že drugo leto izvedena v zelo razširjeni obliki. Organizatorji radi rečejo, da festival širi svoje korenine (roots). V prvih letih se je festival odvijal v skromnejši in intimnejši zasedbi, ki pa je bila polna “pozitivnih vibracij”, zaradi katerih so se organizatorji odločili, da si želijo na festival povabiti širšo publiko in izpolniti še boljšo izkušnjo. Tako je svoje misli o razvoju festivala zapisala ena izmed organizatork, ki je prisotna že od samega začetka in festival čuti globoko v svojem srcu:

“Začeli smo leta 2019, in začetki (prav tako pa upi) za prve edicije festivala so bili skromni – taborniški šotor, piknik prostor v Slovenj Gradcu, Peace Messenjah in Three Kings Soundsystem ter 20 visečih mrež  in 50 parov plešočih nog. Ni pa zato bil nič manj skromen pristen roots reggae duh in želja po ustvarjanju bolj alternativne reggae scene v Sloveniji. Zaradi uspešnosti in zadovoljstva, ki nam ga je prinesla izvedba prvih edicij festivala  Roots in the Woods je bil edini logični korak naprej v širitev prostora za obiskovalce, tako lokacijsko kot glasbeno in vsebinsko. Že prvo leto smo si sicer zastavili visoke cilje, kar se tiče programa – pripeljali smo goste z Jamajke, Srbije, Poljske in drugod, sedaj pa lahko rečemo, da se je duh festivala razplamtel širom sveta. Izjemno hvaležni smo ob misli, da nas ljudje podpirajo – mnogi že od samega začetka – in cenijo naše delo ter uživajo v sadovih le tega. Ker smo se tekom ustvarjanja festivala naučili, da je samo nebo meja oziroma da mej sploh ni, želimo festival vsako leto dvigniti na višji nivo, obiskovalce pa vsako leto presenetiti in navdušiti.” – Rebeka Mlakar

Roots in the Woods 2023 bo potekal 24.-26. avgusta 2023, to so 3 festivalski dnevi in 3 plesne noči. Tudi letos bo potekal na idilični lokaciji Trije Kralji Ski Resort nad Slovensko Bistrico, ki je zagotovo pravi kraj za vse ljubitelje narave in šotorjenja. Obkrožen je s pohorskimi gozdovi in ima v svoji okolici ogleda vredne naravne znamenitosti. Če želiš izvedeti, katere, lahko pobrskaš na spletni strani RTC Jakec ali pa spremljaj naše objave! Ker je na vzpetini, pričakujte tudi lep razgled!

Nekaj osnovnih načel festivala:
♻️ je okolju prijazen,
👨‍👨‍👧‍👦 je družinam prijazen,
🐶 psi so dovoljeni,
💃 podpira ženske izvajalke!

Seznam nastopajočih in program bosta objavljena naknadno, zato še naprej spremljajte Roots in the Woods festival na njihovi Facebook strani, Instagram strani in seveda tukaj pri nas, na REGGAE.SI. Program bo vključeval tudi dnevne delavnice za odrasle in otroke.

Na voljo so že festivalske vstopnice, trenutno še po najugodnejši SUPER EARLY BIRD ceni (prvih 50 vstopnic) za samo 40 €! Zagotovite si jih lahko na tej spletni povezavi. Kasneje bo cena poskočila za 20 €:

  • PRESALE (do festivala): 60 €
  • NA FESTIVALU: 80 €

*Cena vključuje kampiranje, parkiranje avtomobila in uporabo sanitarij.