V soboto, 10. decembra 2022, bo Roots in the Woods festival v MC Patriot v Slovenskih Konjicah gostil Poljaka Radikal Guruja, »najsvetlejšo luč v roots obarvani podzemni skupnosti«. Radikal Guru pod vplivom roots reggaeja ustvarja fuzijo glasbe, v kateri se prepletajo dub, reggae in dubstep, je eden najaktivnejših pripadnikov underground skupnosti. Pod močnim vplivom King Tubbyja in Scientista je pridobil svetovno slavo in prepoznavnost z nizom vinilnih izdaj na vodilni reggae/dubstep založbi Dubbed Out, nato pa je sklenil partnerstvo z Moonshine Recordings, kjer je nadaljeval in utrdil svoj sloves enega najmočnejših zagovornikov scene. Njegova diskografija Moonshine se ponaša z vrhunci, ki vključujejo njegov LP ‘The Rootstepa’ in mogočno ‘Dread Commandments’ 12″. Ni le nadarjen producent, pač pa tudi izvrsten selektor, ki širi svojo strast do glasbe skozi svoje sete, ki presenečajo z najbolj svežimi zvočnimi inovacijami. Da bi širil pozitivne vibracije, je prepotoval veliko sveta. To vključuje nedavnime nastope s kolegom Cianom Finnom na legendarnih dogodkih Subdub in Tokyo Dub, nastopal pa je tudi na Outlooku in Boomtownu.

Publiko bodo od 20.00 naprej ogrevali Peacemessenjah Soundsystem in Three Kings Soundstation na kombiniranem zvočnem sistemu (Peacemessenjah + Three Kings).

Vstopnice za dogodek so na voljo v preprodaji (8 eur), na prizorišču pa bo vstopnina znašala 10 eur.

Vabljeni! Spremljajte Roots in the Woods festival še naprej, kajti organizatorji si prizadevajo letos še bolj pozitivno presenetiti!

Online vstopnice so na voljo na tej povezavi.