S svojo prejšnjo izdajo so se pri Massive! založbi obvezali, da nam bodo v prihodnosti ponudili več različic pesmi Murda, ki sta jo ustvarila Koneski in Jojo Gladstone. Izpolnili so svojo obljubo in nam sedaj predstavljajo ravno to. Predno povemo kaj več o tem, pa naj vas spomnimo na originalno Murda pesem.

Koneski spada med mlajše generacije dub producentov pri nas, ki pa se lahko pohvali z veliko nabiro lastne produkcije. Za Murda projekt je združil moči skupaj z nizozemskim pevcem in pianistom Jojo Gladstone-om in skupaj sta ustvarila rub-a-dub pesem v stilu 80ih. Pravi dub navdušenci boste kaj hitro ugotovili, da sta svojo inspiracijo črpala od mojstrov Sly & Robbie. Pesem v kateri se ne manka delaya in reverba, podprta z močnim snareom, ki ustvari edinstveno atmosfero, ki je postala že pravcati zaščitni znak Koneskija. V kombinaciji z mehkim glasom Jojoa samo še poudari dramatično ozadje pesmi. Izpostaviti moramo tudi močno sporočilo, ki ga prinaša “riddim” Murda.

 

 

Za to specialno izdajo so pri Massive! založbi prosili prijatelje iz sosednje Hrvaške, HomeGrown Sound ter “svojega” Green&Tall, da jim pripravijo svoje različice Murda pesmi. Po slišanem sodeč, so se odločili prav, kajti nastalo je kar 5 brutalnih verzij, kakršne bo cenil vsak pravi Sound System ljubitelj. 

Green&Tall tokrat predstavlja odlični verziji, kjer je zaplaval še bolj v rub-a-dub vode. V njegovi verziji lahko občutimo začetke njegovega ustvarjanja, še iz časov ReggaeMyLitis udejstvovanja, kot tudi “old school” produkcijo, katero smatra za inspiracijo. Kdor sledi malo bolj Massive! ustvarjanju, se Green&Tall – a spomnijo tudi po težkokategorni izdaji “Skankin Shapes”.

HomeGrown Sound morda res izvira iz Hrvaške, a jih počasi smatramo, kot “naše”. Že pri prvem sodelovanju z Massive!, ko so nam predstavili “We Are All One”, smo vedeli, da se bodo njihove glasbene poti kaj kmalu spet križale. Tokrat so, že tako odlični pesmi, dodali še malo lastne čarovnije, prepoznavne grobe produkcije, zmiskali na svoji neprecenljivi mešalni mizi in ji primešali še malo “steppa style” začimb. Končen produkt je vreden vseh pohval in nas je iskreno navdušil. 

 

Če vam je bila povšeči že originalna Murda pesem, ki sta jo pripravila Koneski in Jojo Gladstone, je ta izdaja naravnost obvezna v vaši zbirki! Kupite jo lahko na Bandcamp platformi!