Legendarna založba Trojan Records napoveduje izdajo dokumentarca Rudeboy: The Story of Trojan Records po vsem svetu na DVD-jih in BluRayu. Celovečerni dokumentarni film, ki so ga leta 2018 predvajali v izbranih kinematografih in na festivalih, skozi prizmo ikonične založbe pripoveduje zgodbo o nastanku in stalni ljubezenski zvezi med jamajško in britansko glasbo.

V režiji grammy zmagovalca Nicolasa Jacka Daviesa (The Road To Red Rocks, Payday) Rudeboy predstavlja zasedbo legendarnih umetnikov, med katerimi so Lee ‘Scratch’ Perry, Toots Hibbert, Ken Boothe, Neville Staple, Marcia Griffiths, Dave Barker, Dandy Livingstone, Lloyd Coxsone, Pauline Black, Derrick Morgan in drugi. Z združitvijo arhivskih posnetkov, intervjujev in drame pripoveduje zgodbo o Trojan Records, tako da jo postavi v središče kulturne revolucije, ki se je odvijala v prostorih sveta in plesiščih poznih 60-ih in zgodnjih 70-ih v Veliki Britaniji in kako je to obdobje priseljevanja in inovacij preoblikovalo popularna glasba in kultura. Ljubezeniv poklon, ki nas opominja, da ima glasba moč, da poruši kulturne ovire in spremeni življenje.

 

 

 

Rudeboy je premierno nastopil na londonskem filmskem festivalu leta 2018, ko je požel pozitivne kritike s strani The Hollywood Reporter, Little White Lies, Film Threat in Mednarodnega festivala dokumentarnega filma v Amsterdamu, pa tudi s strani Rolling Stone, BBC in The Wire. Film je bil del praznovanja 50. obletnice podjetja Trojan Records in je zaznamoval pet desetletij, odkar je ikonska založba reggae spremenila britansko glasbeno in kulturno krajino ter svetu prinesla nov zvok.

 

 

Od 27. novembra bodo oboževalci v spletni trgovini Trojan Records lahko kupili omejeno izdajo 2  box-ov, ki vključuje DVD / BluRay in CD uradnega filmskega zvočnega zapisa. Celoten zvočni zapis lahko naročite tako na vinilu kot na CD-ju.

 

1. Lover Boy – Derrick Morgan
2. Tougher Than Tough (Rudie In Court) – Derrick Morgan
3. Rudy, A Message To You – Dandy Livingstone
4. 54-46 Was My Number – The Maytals
5. Liquidator – Harry J AllStars
6. Moon Hop – Derrick Morgan
7. Monkey Man – The Maytals
8. Long Shot Kick De Bucket – The Pioneers
9. To Be Young Gifted and Black – Bob & Marcia
10. Double Barrel – Dave & Ansel Collins