Taiwan MC predstavlja svoj drugi album, Special Request, za katero stoji Chinese Man Records založba. Gre za nov priistop, z novim zvokom, ampak še vedno z značilnim slogom.

Tako kot pri svojem prvem LPju –  Cool & Deadly (Chinese Man Records, 2016), se tudi tokrat francoski MC obdaja z nadarjenimi umetniki. Med sodelujočimi so kolumbijska pevka Landa Freak, reper Chill Bump Miscellaneous, Jamalski, Dapatch, g. Williamz, Paloma Pradal in Anouk Aiata.

Njegov zvesti spremlejvalec na glasbeni poti in sokrivec za pesmi, SOAP je zadolžen za produkcijo, skupaj s Špancem Jimom Morrisoundom za pesem Mr. Babylon, Von D na Nah Leave Me Corner in tudi Le Spectre, The Asimetrics, Ben Masala, Inch, Celas, Samity, Etsa in Bony Leti.

 

Special Request ie na voljo na vseh platformah tako v vinilu kot na CD-ju in v digitalni obliki.

 

 

Pustolovščine Taiwan MCja so se začele že leta 2004, ko je skupaj s kolektivom Cool & Deadly zavzel jungle in drum’n’nass sceno. Dve leti kasneje je sodeloval v eklektičnem projektu Liquid Wicked skupaj z Vonom D in Benom Masalo, s katerima je predstavljal  razburljivo mešanico dubstepa in reggaeja. Od umetniških rezidenc do dogodivščin se Taiwan MC sčasoma znajde na sceni s Chinese Man-om in leta 2011 tako posnamejo skladbo Miss Chang. Sledi epska turneja preko 120 koncertov in festivalov po Franciji, Evropi in svetu! Ko se vrne domov, sodeluje z Deluxe za skladbo Superman in leta 2013 izda svoj prvi EP: Heavy this Year, v katerem nastopa ustvarjalec utripov S.O.A.P. Le leto kasneje se pridruži desetletni turneji Chinese Man Records in skupaj z Johnnyjem Osbourneom in YT sodeluje pri skladbi Independent Music, izdani pri založbi The Groove Sessions Vol.3.
Po drugem EPju Diskodub iz leta 2014 in številnih sodelovanjih s Chinese Mano-m, DJ Vadimom in ManuDigitalom se Taiwan MC s svojim prvim albumom Cool & Deadly vrne boljši kot kdaj koli prej! Pri tem novem projektu se Taiwan MC opira na svojo edinstveno kreativnost z uporabo inovativnih vokalov, instrumentalov in novih sodelovanj, kar znova dokazuje njegov pravi talent kot izvajalca. Leta 2019 se vrne z EPjem Nah Leave Me Corner in kasneje objavi singl Colombian Gyal, ki napoveduje njegov drugi album Special Request.