Pa smo ga dočakali! Težko pričakovani album, ki se je napovedoval že nekaj časa Jamaican Connection skupine Brain Holidays je izšel v petek 11.12.2020!

 

 

Na začetku leta se je večina Brain Holidays ekipe podala na pot iz rodne Hrvaške na oddaljeno Jamajko. Misija? Snemanje albuma v kultnem Tuff Gong studiu. Snemanje tam je verjetno želja slehernega reggae glasbenika. Gre za znameniti studio, v katerem je ustvarjalo nešteto znamenitih glasbenikov in reggae ustvarjalcev. Zakaj je znameniti? Gre za studio, ki ga je ustanovil sam kralj reggae glasbe Bob Marley davnega leta 1965. Prvotno se je sicer studio nahajal na Orange street, predno so ga preselili na Hope Road 65, kjer danes deluje tudi Bob Marleyjev muzej.

 

 

5. studijski album so naslovili Jamaican Connection. Na njen najdemo kar nekaj zanimivih sodelovanj, med drugim na albumu najdemo tudi nam še kako poznano Italee Watson. Prav pesem z njo – Peter Pan je bila tudi prva pesem, ki so jo objavili z novega albuma. V Sloveniji dodobra poznan in priljubljen je tudi Hornsman Coyote, ki so ga čisto slučajno srečali v Kingstonu in prvotno sploh ni bil mišljen kot eden izmed sodelujočih glasbenikov. Na listi sodelovanj najdemo tudi Kandžijo, Brica in druge. Večina pesmi je bila posneta v Kingstonu, za kar je bil zadolžen Roland McDermott, ki je zelo poznan inženir in je sodeloval z imeni, kot so Maxi Priest, Nattalie Rize, Busy Signal, Ziggi Marley, Cocoa Tea, Tarrus Riley, Stephan Marley, Junior Kelly… in še dolgo bi lahko naštevali! Naj kot zanimivost povemo, da 2 pesmi sta bile posneti že prej (Na Put in Away) in to ravno pri nas v Novem Mestu v RSL studiju.

11 pesmi, ki sestavljajo odlično celoto in zelo kakovosten album, kakršnega od izkušene skupine, kar Brain Holidays nedvomno so, tudi pričakujemo.

Naslednjo pesem, ki jo predstavljajo iz albuma nosi naslov “Hladan Kao Led”

 

Album najdete na vseh večjih platformah:

Youtubehttps://bit.ly/3nm0AI5
Spotify: https://spoti.fi/3m3SQst
Deezer: https://bit.ly/3gCXY5O
iTunes: https://apple.co/3a5bTAn
Tidal: https://bit.ly/3qMxTWI