• Home
  • / Soul Rebel x powered by Roots in Session Sound System

Soul Rebel x powered by Roots in Session Sound System

Poklon kralju reggae glasbe Robertu Nesta Marleyju
Letošnji Soul Rebel party beleži X. edicijo in prav za to priložnost se bo Soul Rebel prvič zgodil na novi lokaciji v Ljubljani v legendarnem Du Bop baru, kjer bomo skupaj praznovali rojstvo reggae ikone. Za to posebno priložnost se bo v Du Bop baru postavila polovička RootsInSession Soundsystema. Sam dogodek pa bosta začinila dvojec Meat Bussines, ki bosta poskrbela za jamajške okuse tako za vegetarijance kot tudi za mesojedce. Dogodek se bo začel že ob 20. uri in to brez vstopnine oz. vstopnina je obvezen good vibe.
V X. ediciji se nam bosta pridružila naš dolgoletni frend, selektor in soustanovitelj edine tedenske fm radijske oddaje v živo pri nas, Riddim Operator na Radiu Študent, Dr. Bancho in Dj L.T. iz Ljubljanjah Vibes kolektiva, ki skrbi za roots, reggae in dub vibracije.
Poslušali bomo: roots, reggae, rocksteady, dub, dancehall, ska, drumnbass, jungle, hiphop & more!!!
Čas & lokacija: petek, 2.2.2024, ob 20h – 1h @ Du Bop Bar
Vstopka: Good Vibes Only
Za gramofoni:
Dr. Bancho (Riddim Operator Radioshow)
Dj L.T. (Ljubljanjah Vibes)
RootsInSession
Za šporhetom: Meat Bussines
Dr. Bancho
Selektor Dr. Bancho je že več kot 20 let aktivno vpet v slovensko reggae sceno. Njegovi začetki so se začeli z Ras Abougalum crew-ju, kjer je soustvarjal in kreiral reggae sceno z Rokom in Cuno. Je specialist za roots, dub in uk steper selekcijo, vse to pa postreže izključno iz vinilnih plošč. Med drugim je tudi eden od soustvarjalcev edine fm reggae oddaje Riddim Operator pri nas, ki jo lahko vsak ponedeljek v živo poslušate na Radio Študentu. Na Soul Rebel večeru pa lahko pričakujemo pravo roots, reggae poslastico.
Dj L.T.
Dj L.T. vse bolj poznan ljubljanski selektor vrti reggae/roots in dub in se vedno bolj preizkuša tudi v produkciji in kali v reggae dub producenta, ki je pred kratkim izdal svoj novi remix Chunari Shambal Gori. Širši publiki je tudi poznan kot del DJ dvojca Um & Kuna, na Rootsinsession allnighter-ju pa bo poskrbel za intro selekcijo.
RootsInSession
Pier in Fu, glavna člena koletktiva RootsInSession, ki sta leta 2020 zabeležila 20. leto kreiranja in ustvarjanja. Istega leta sta tudi odprla svojo lastno digitalno založbo RootsInSession Music in tako nanizala kar nekaj uspešnih reggae, drum’n’bass izdaj tako doma v Sloveniji kot tudi v tujini. Letos sta zabeležila tudi 20 let od prvega Kus Kus mixtejpa v legendarnem klubu Gala Hala. Za leto 2024 Pier in Fu pripravljata lastno produkcijo s posebno izdajo za svojo založbo RootsInSession Music.
Omembe vredno je tudi posebno priznanje, ki sta ga Pier in Fu dobila leta 2022 – nagrado Ambasador za najbolši soundsystem v Balkan regiji, s katerim prihajata na Soul Rebel X in v znak spoštovanja, tako do Boba Marleyja kot tudi fanov in podpornikov, se na partiju obeta prav poseben DJ set Marleyjeve zapuščine.

Date

Feb 02 2024
Expired!

Time

8:00 pm

Location

du bop
Category

Organizer

RootsInSession
Website
https://www.facebook.com/RootsInSession

Comments