• Home
  • / Luftamo: SITI HLAPCI z gosti / SOB 3. 9. 2022 / dvorišče KC Pekarna

Luftamo: SITI HLAPCI z gosti / SOB 3. 9. 2022 / dvorišče KC Pekarna

Pri prvem septembrskem luftanju nam bo pomagala reggae skupina Siti hlapci!
Ko je zasedba leta 1998 zaživela, v Sloveniji ni bilo veliko reggae scene. Danes je scena bolj ali manj enaka, skupina, katere ime pa dobesedno pomeni “nasičeni kmetje”, je še vedno ena redkih izvajalcev žanra pri nas. Siti hlapci so že več kot 20 let predstavniki prave slovenske reggae glasbe. Delujejo pod vodstvom pevca, glasbenika ter avtorja glasbe in besedil, Tadeja Tratnika -Tadimana.
V mnogih letih nastopanja je skupina razširila reggae po vsej Sloveniji in se predstavila na festivalih kot so Rototom (Italija), Sziget (Madžarska), Seasplash (Hrvaška), Festival Lent in Overjam (Slovenija), Uprising (Češka) ter drugih.
Do zdaj so izdali tri studijske albume Tukaj in zdaj (2003), Si ti hlapec? (2005) ter Under jah sun (2012). Pesmi, kot so “Gospod pastir”, “Vem za kraj”, “Peški cona”, “Vrzi vstran”, “Plamen” ter druge lahko slišimo na radijskih valovih, bile pa so tudi uvrščene na televizijskih in radijskih lestvicah po Sloveniji in v tujini.
Znani po energičnih nastopih, kvalitetni glasbi ter odlični komunikaciji z občinstvom so med drugim dobili nagrado za najboljši nastop pred 10.000 ljudmi na stadionu Ilirija v Ljubljani zmagali na mednarodnem natečaja V.o.i.c.e (Rototom) v Novi Gorici.
Siti hlapci so se v 20 letih po otvoritvi prvega reggae festivala v Tolminu v različnih zasedbah pojavili tudi kot spremljevalni band reggae glasbenikov kot so Skarra Mucci, Italee, Israel voice, Hornsman Koyote, Sun Sooley ter drugih.
Siti hlapci so:
– Tadej Tratnik – Tadiman (vokal)
– Matej Horvat – Mato (bobni)
– Samo Pečar (bas)
– Beno Soršak (kitara)
– Boštjan Jug – Jugo (klaviature)
Pričetek koncerta je ob 20.30 uri, vstop je prost.
____________________________
LUFTAMO je poletni cikel koncertov v Pekarni, zasnovan kot dopolnitev rednega koncertnega programa v klubu MC Pekarna. Gre za brezplačne open-air dogodke, ki se bodo vse do septembra odvijali cečinoma ob petkih zvečer na dvorišču KC Pekarna, namenjeni pa so tako rednim obiskovalcem kot tudi širši javnosti.
Zakaj ravno LUFTAMO? Ker ne gre le za odlično energijo, ki bo nedvomno osvežila vroče poletne večere, ampak ker s programom, ki temelji na kolažu glasbenih žanrov, poudarjamo raznolikost in dostopnost – tudi za ušesa, ki se sicer nekoliko manj obračajo za pekarniško alternativo. Koncerti LUFTAMO tako niso premor od odlične glasbe, ampak zgolj prevetritev, ki bo v Pekarno prinesla nekaj za vse glasbene okuse.
Na našem poletnem odru bodo nastopili izvajalci iz različnih žanrov, ki nagovarjajo poslušalce iz vseh (glasbenih) smeri, hkrati pa bodo še naprej ohranjali avtentičnost in duh lokalne skupnosti.
Povejte naprej: ob vikendih luftamo Pekarno!
V primeru slabega vremena se dogodki prestavijo v MC Pekarna. Za sprotne informacije spremljajte naše kanale in spletno stran kluba.
____________________________
Dejavnosti Društva IndiJanez podpirajo Mestna občina Maribor, Urad Republike Slovenije za mladino in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Date

Sep 03 2022
Expired!

Time

8:30 pm

Location

MC Pekarna
Maribor
Website
https://www.facebook.com/mc.pekarna.maribor
Category

Organizer

MC Pekarna
Website
https://www.facebook.com/mc.pekarna.maribor/

Comments