• Home
  • / konS modul ≡ Darla Smoking, Kontradikshn // koncert

konS modul ≡ Darla Smoking, Kontradikshn // koncert

▶ Darla Smoking je dolenjski duo prekaljenih mačkov Brgsa in Naca, ki meša raznotere vplive in zvoke, med drugim terenske posnetke z različnih koncev sveta. Nac jih elektronsko obdeluje, Brgs pa poskrbi za konstanten drive za bobni in modularnimi sintetizatorji. Njun zvok je zato večplasten. Na videz so najbolj dominantni elementi world ali etno glasbe ter duba, vendar njuna glasba seže veliko dlje in se ne omejuje.
▶ Kontradikshn opisujejo kot slovensko electro-rock mašino, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki rado povabi na hipnotični ples tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami.
___
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Date

Nov 25 2022
Expired!

Time

9:00 pm

Location

Klub eMCe plac
Velenje
Website
https://emceplac.si/
Category

Organizer

Mladinski center Velenje
Website
https://www.facebook.com/mc.velenje/

Comments