• Home
  • / General Levy & Joe Ariwa (VB) @ Gala hala

General Levy & Joe Ariwa (VB) @ Gala hala

29. Obletnica AKC Metelkova mesto:
🔊 General Levy & Joe Arriwa (VB) 🔊
+
LionShine
The Yugen
Ohoroho
Peree
Končno smo dočakali generala angleške dnb in jungle scene, ki je na samem vrhu glasbene industrije že več kot 25 let, po celem svetu znanemu pod imenom General Levy. Po odpovedanem koncertu aprila 2020 smo končno lahko potrdili nov datum – dobimo se na 29.obletnici AKC Metelkova mesto, v petek, 9.9.!
General Levy je že pri rosnih 12. letih začel pisati besedila in dve leti kasneje s prijatelji ustanovil Third Dimension, ki je bil tudi prvi sound system izmed mnogih, v katerih je sodeloval. Leta ’91 se je povezal z jamajškim Capletonom in v reggae svetu je njun album »Double Trouble« požel bučne aplavze. Prve večje izdaje Levyja so bile za neodvisno založbo Fashion Records, ki je z London Records podpisala pogodbo o distribuciji za ponovno izdajo njegovih skladb, njegovi zgodnejši releasi pa so bili predvsem hiti na undergorund dancehall sceni. Prelomnica v njegovi karieri je bilo zagotovo leto ’94, ko je objavil komad Incredible, verjetno najodmevnejšo skladbo, ki je bila kadarkoli izdana na jungle sceni. Hitič je v trenutku prevzel vse partije v kraljestvu in hkrati napadel tudi britanske glasbene lestvice. Širši javnosti je prvič predstavil surovo, razvijajočo se sceno jungle glasbe v Londonu in General Levy je s tem postal britanska legenda. Danes ga navajajo kot enega od 25 britanskih MC-jev, ki so »spremenili igro«. Na odru se mu bo pridružil Joe Ariwa, sin Mad Professorja, ki ga že dalj časa spremlja po turnejah in nastopih. Joe Ariwa in General Levy sta skupaj posnela že dva albuma, nekaj singlov, v pripravi pa imata tudi tretji album. Joe je pri številnih izdajah sodeloval že z mnogimi legendami kot so Horace Andy, Dennis Bovell, Earl 16 in seveda s samim Mad Professorjem.
Tudi slovenski support ni zanemarljiv. Za intro na letnem vrtu bo poskrbel Ohoroho, ki je v veliki meri zaslužen, da bomo v Ljubljani sploh videli General Levyja in Joe Arriwo. LionShine bo izbrskal jungle bisere iz zaprašenih plošč in starih diskov, manjkalo ne bo niti sočnega drum & bassa. Tempo bosta stopnjevala Peree in The Yugen, po polnoči pa bosta v notranjosti Gala hale nastopila General Levy in Joe Arriwa. Jungle is Massive! Bass is our case!
➤ Vstopnina:
13 € earlybird (razprodano)
15 € predprodaja (Gala hala na prireditvah)
17 € na dan koncerta
➤ Vstopnice, kupljene 2020 še vedno veljajo!

Date

Sep 09 2022
Expired!

Time

8:00 pm

Location

Gala Hala
AKC Metelkova

Organizer

Basolovka
Website
https://www.facebook.com/Basolovka

Comments