• Home
  • / BRAIN HOLIDAYS – BITE OF PARADISE – dokumentarni film o snemanju albuma na Jamajki

BRAIN HOLIDAYS – BITE OF PARADISE – dokumentarni film o snemanju albuma na Jamajki

Aktualni peti studijski album pionirjev reggae glasbe na Hrvaškem skupine Brain Holidays, s pomenljivim imenom Jamaican connection, je bil posnet v začetku leta 2020 v studiu Tuff Gong v Kingstonu na Jamajki. Tuff Gong velja za najboljši in najbolj bogato opremljen studio na celotnem Karibskem otočju. Leta 1965 ga je ustanovil legendarni Bob Marley, danes pa je v lasti njegove družine. Prostor Tuff Gonga je hkrati vrhunski zvočni studio z največjo svetovno kredibilnostjo, a tudi zgodovinski uspeh v negovanju tradicije reggae žanra in živ muzej. V njegovih stenah je še vedno prisotna legenda in duh tistega časa.
Skozi proces snemanja albuma v studiu je Brain Holidays-e vodil tonski mojster Tuff Gong-a, Roland McDermott, ki je tudi tonski mojster Morgan Heritage-a, Koffee-a in Juliana Marleya, enega od Marleyevih sinov. Vse skupaj – priprave snemanja petega albuma, potovanje na Jamajko in praznovanje 20 let delovanja benda – je trajalo dve leti. Celoten projekt je bil etnomuzikološko opazovan in preveden v diplomsko nalogo na Akademiji za glasbo in ta film je njegova avdio-vizualna predstavitev. Poleg samega kolektivnega dela na materialu v obdobju dveh let, je predvidena nadaljnja pot sodelovanja, gostovanja in kulturno-izobraževalnega procesa, na kateri se bodo člani zasedbe izpopolnjevali kot zagovorniki in ambasadorji reggae glasbe na teh območjih.
Izkušnja bivanja v zibelki in prestolnici reggae glasbe in še posebej snemanje albuma v prostorih, ki so dediščina kralja reggae-ja, je nepozabna izkušnja, ki jo bodo člani Brain Holidays-a nosili v sebi do konca življenja in jo udejanjali v svojem nadaljnjem delu.
Bite of Paradise trailer: https://youtu.be/YTUVQisgFao
Brain Holidays na spletu: https://linktr.ee/brainholidays
Jamacian Gleaner intervju: https://bit.ly/3aXCO3B
”Film prikazuje celoten potek snemanja albuma, sodelovanje z jamajškim glasbenikom Italee-jem, srečanje z reggae sosedom iz Srbije, Hornsman-om Coyote-om, premierni nastop benda na Jamajki in drugih dogodkov. Za celoten vtis, pa si bo seveda treba ogledati tole odlično dokumentarno delo.”
Vedran Šimunec,
Reggae hr
Vstop prost.

Date

Nov 22 2022
Expired!

Time

8:00 pm

Location

TrainStation SubArt
Kranj
Category

Organizer

TrainStation SubArt
Website
https://www.facebook.com/TrainStationSubArt

Comments