Skarra Mucci predstavlja svoj novi album, “Perfect Timing”, oda reggae glasbi vseh obdobij, polna namigov na kulturo zvočnih sistemov. Od izbire sodelovanj do izbire beatov, ki jih je ustvaril Undisputed Records, nič ni prepuščeno naključju v tej osmi studijski stvaritvi jamajškega umetnika, ki živi v Barceloni. Album ponuja potovanje skozi vrhunce te bogate kulture, ki se nikoli ni prenehala razvijati.

 

 

“Perfect Timing” vključuje opazna sodelovanja: Yannis Odua na Roots Rock Reggae, prvem singlu s plošče; L’Entourloop v močni pesmi Street Dance; ali jamajška legenda Johnny Osbourne v verziji svojega klasičnega hita iz 80. let “What A La La”, ki jo izvaja francoski riddim ustvarjalec Manudigital.

 

 

Album se začne s pesmijo Here I Come, hibridnim koreninsko obarvanim hip-hop riddimom; medtem ko se trobente in tolkala razlegajo skozi pesem, Skarra Mucci prepusti prostor očarljivemu vokalnemu vzorcu, ki pesmi dodaja vso globino. Raziskovanje različnih stilov in vplivov se nadaljuje z zelo groovy pesmijo Dancehall, ki jo je produciral bend Dub Akom. Najdemo tudi mogočno pesem Who Fool Them, britanski stepper track, ki ga je producirala Evidence Music, s sodelovanjem Derrick Sound. Še ena bodoča dancehall klasika, prenovljena s sub-bassom, beati in digitalnimi tehnikami, je Rappa Pam Pam, medtem ko je Misty Babylon bolj koreninsko reggae in mistično obarvana. Album se konča z naslovno pesmijo, deklaracijo ljubezni do reggae glasbe.

“Perfect Timing” je na voljo na vinilu, CD-ju in digitalnih platformah. Skarra Mucci bo svojo evropsko turnejo začel oktobra in nastopil v Avstriji, Veliki Britaniji, Švici, Španiji in Franciji.