V svetu glasbe so določeni zvoki nekaj več kot le note in besedila. Za tiste, ki so že pred dvajsetimi leti stopili na oder, so ti zvoki postali življenjski slog. Roots In Session, skrajšano RIS, se je prvič pojavil, ko so se izkušeni selektroji Shine, Mehownee, Pier in Fu odločili združiti moči v ustvarjanju roots/reggae/dancehall glasbe. Tisto noč, 7. novembra 2003, so zavzeli oder Gali Hali s kultnim mixtejpom Kus Kus, ki je bil le začetek njihovega nepozabnega glasbenega potovanja.

A resnična zgodba Roots In Session se je začela že leta 2000, ko so člani kolektiva Radyoyo, dolgoletni glasbeni pionirji, prevzeli sredino oddajo na radiu Gama MM. Pier je vodil iniciativo, in tako se je rodila oddaja RootsInSession, ki je zajemala vse odtenke reggae glasbe. Njihova misija ni bila le razvedriti ušesa, temveč tudi ozaveščati o raznolikosti glasbenih žanrov, ki so izhajali iz reggae glasbe, kot so dancehall, jungle, drum’n’bass, hiphop, in new roots.

 

 

20 let pozneje, Roots In Session ostaja aktivna sila tako na klubski kot festivalski sceni, s številnimi nastopi tako doma kot v tujini. Njihova neprekinjena kariera je rodila številne glasbene produkte, ki so še danes iskani. RIS Sound s kontinuiteto v maniri “stare šole,” je svojo publiko vzgojil s pomočjo legendarnih Kus Kus mikstejpov.

 

 

In zdaj, po dvajsetih letih, Roots In Session se vračajo v Gala Halo, kjer bomo skupaj podoživeli, uživali in plesali v Kus Kus selekciji. Poleg izkušene ekipe RIS bodo za ta nepozaben večer poskrbeli tudi drugi veterani, kot so Dr. Bancho in Ohoroho, ter mlajša generacija selektorjev, kot sta Lionshine in Dj L.T. Posebno presenečenje pa bo predstavitev MC Hot Steppa iz Pulap Reggae Station familije.

Dr. Bancho, selektor z več kot dvajsetletno zgodovino v slovenski reggae sceni, bo ponudil pravo roots, dub, in uk steper selekcijo izključno iz vinilnih plošč. Ohoroho, eden izmed največjih zbiralcev reggae glasbe pri nas, bo razveselil ljubitelje z izborom od začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške steppers in dub scene. Lionshine, DJ s prstom v vsaki reggae podzvrsti, bo zagotovil, da bo na plesišču živahno, medtem ko bo Dj L.T., slovenski producent, in član Ljubljanjah vibes, predstavil svoje najnovejše stvaritve.

Posebno vznemirjenje prinaša tudi MC Hot Steppa iz Pulap Reggae Station familije, ki se bo prvič predstavil na RIS večeru. Njegov vpliv starih korenin in dancehalla 80. let se bo zlil s Kus Kus energijo v nepozabno glasbeno poslastico.

Obeta se Kus Kus Mixtape Party, ki ga enostavno ne smete zamuditi. Roots In Session nas bo ponovno popeljal na glasbeno potovanje, ki traja že dvajset let.

 

FACEBOOK DOGODEK ——> TUKAJ