Thierry predstavlja svoj debitantski album, imenovan Asante. Kongovski bobnar in pevec, ki živi v Italiji, je začel delati na tem projektu med pandemijo in poskrbel za vsako podrobnost, da bi dosegel presenetljiv rezultat.

 

 

Asante je eklektičen album, temelječ na najglobljih koreninah reggae glasbe, hkrati pa tribalen in pop, orkestrski ter progresiven v svojih natančnih aranžmajih. Gre za delo, ki je bilo izvedeno ob pomoči številnih mednarodnih umetnikov, vsi pa imajo močno osebno razmerje s Thierryjem.

 

 

Album, ki obsega enajst skladb, je bil produciran in urejen v Kingstonu 7 na Jamajki v studiih Anchor Studios pod taktirko večkratnega dobitnika Grammyjev, Delroya “Phatta” Pottingerja, in urejen s strani Lucie Nesbit iz podjetja Rising Roots Entertainment.

 

 

Asante (v swahiliju “hvala”) predstavlja zahvalo za vse prejete nauke, za doživete izkušnje in za tiste, ki jih še bomo, gre pa tudi za molitev ljubezni, namenjeno vsem. Ta album razkriva glasbene in kulturne korenine pozitivnega in proaktivnega umetnika, ki poudarja svojo najglobljo bistvenost – brezpogojno ljubezen, na poti k našemu “jazu”.

Album je bil napovedan s singli “Them Muzzle Ya” in “Emma feat. Italee Watson” ter je zdaj na voljo na digitalnih glasbenih platformah.