LEE ‘SCRATCH’ PERRY ZDRUŽI MOČI Z NOVO GENERACIJO JAMAJŠKIH UMETNIKOV ZA SVOJ ALBUM ‘DESTINY’

 

Grammyjev nagrajenec reggae legenda Lee ‘Scratch’ Perry in Grammy nominiranec producent Bob Riddim bosta 8. septembra izdala svoj zelo pričakovani album ‘Destiny’. Ta album, posnet v zadnjem letu Scratchovega življenja, predstavlja edinstveno plat glasbenega genija Leeja Perryja.

Lee ‘Scratch’ Perry je ime, povezano z reggae in dub glasbo, poznan po svojem prelomnem delu v sedemdesetih letih v njegovem studiu Black Ark. Vendar pa njegov prihajajoči album ‘Destiny’ drzno odstopa od njegovih klasičnih zvočnih pokrajin. Produkcijo ‘Destiny’ je prevzel Bob Riddim, ki postavlja Perryjeve pesniške izpovedi nad sodobne reggae podlage, ustvarjajoč fuzijo starega in novega, ki obuja živahen duh njegove zlate dobe.

‘Destiny’ je skupni projekt, ki vključuje šest originalnih skladb, kjer se Scratch združi z mladimi umetniki iz nove generacije Kingstonove, Jamajke. Ti umetniki ne prinašajo le svežih perspektiv Perryjevi glasbi, temveč imajo tudi osebne povezave z jamajško legendo reggaeja. Xana Romeo je hčerka Maxa Romea, ki je sodeloval z Leejem na nepozabnem albumu ‘War Inna Babylon’ iz leta 1976. Kabaka Pyramid je povezan z Damianom, sinom Boba Marleyja. Evie Pukupoo, ki se je pridružila Scratchu pri naslovni pesmi in prvem singlu ‘Destiny’, je Leeja dobro poznala in delila ključne trenutke v poznejših letih pionirskega reggae glasbenika. Yaadcore je že prej sodeloval s Scratchem na dveh prejšnjih projektih.

Novi album obsega devet originalnih skladb, pri katerih so skoraj vsi instrumenti odigrani s strani Bob Riddima, združujoč sodobni reggae z barvitim vizionarstvom in vibracijami Upsettra. ‘Destiny’ bo šel v zgodovino kot album, ki prinaša eklektičen, sodoben reggae zapis Leeja Perryja, ki se vrača k umetniškim oblikam, ki jih je sam začel. Voden z nepopustljivimi produkcijami Boba Riddima, Perryjeva živa in svobodna poezija obravnava globoke in eksistencialistične teme, odražajoče desetletja predanosti njegovemu ustvarjanju.

Album ‘Destiny’ je napovedan za svetovno izdajo 8. septembra prek založbe Delicious Vinyl Island.

 

Album prednaročila – LP :https://www.diggersfactory.com/fr/vinyl/312053

Stream & Prenos : https://ingrv.es/destiny–mgi–d

 

Avtorji: Lee Scratch Perry x Evie Pukupoo x Kabaka Pyramid x Xana Romeo x Blvk H3ro x Leno Banton x Wayne J x Yaadcore x Addis Pablo

Izvajalci : Bob Riddim & David Goldfine iz Zion I Kings (bass) na Destiny, Bernard Lanis Saxophonist na: Space echo, Infinity, Infinity DUB, Coyote Island : dub kitara na Infinity DUB

Miks : Bob Riddim

Master : Jared Hirshland

Datum izida albuma : 8th September 2023

Format albuma : Digital & vinyl

Producent : Delicious Vinyl Island

Promo : Musical Impact musical.impact@hotmail.com

 

Legendarni Lee “Scratch” Perry, rojen kot Rainford Hugh Perry, je bil jamajški producent, skladatelj in pevec, znan po svojih inovativnih studijskih tehnikah in producentskem slogu. Bil je med prvimi jamajškimi producenti in glasbeniki, ki so uporabljali studio kot glasbeni instrument, ter je bil pionir reggae instrumentalne umetnosti, znane kot Dub.

Perry je avtor in producent skladbe Punky Reggae Party. Sodeloval je s številnimi umetniki, med njimi Bob Marley, The Wailers, Junior Murvin, Max Romeo, The Congos, The Heptones, Mad Professor, King Tubby in mnogi drugi.

Nagrajenec več Grammyjev, Lee Perry je v svetu široko spoštovan kot pionir reggae glasbe, saj je reggae popeljal na kraje, kjer prej ni bil prisoten. “Scratch” je človek, ki je resnično postavil reggae na mednarodni zemljevid tako, da je sodeloval z glasbenimi skupinami izven reggae žanra, kot sta znana angleška punk skupina The Clash in The Beastie Boys. Človek z edinstveno vizijo, ki jo ponuja na vsakem od mnogih albumov in pesmi, ki jih je produciral.

Lee “Scratch” Perry je začel sodelovati z Bobom Riddimom julija 2020. Upsetter in Bob sta čutila, da je naslednji korak inovacije, da se Lee sreča glasbeno s novo generacijo reggae umetnikov. Lee in njegova ekipa so čutili, da se nekaj posebnega dogaja s edinstvenim zvokom in estetiko, razvitimi med snemanjem albuma Destiny, zato so za dokončanje tega albuma zaupali Bobu Riddimu.

Lee “Scratch” Perry je bil opisan kot enigma, ekscentrik, pionir in genij – vsak opis na svoj način nekoliko ustreza.

 

Bob Riddim, rojen kot François-Olivier Bouchard, je producent z Grammyjevo nominacijo, tekstopisec in večinstrumentalist, ki se je v skoraj dveh desetletjih uveljavil kot barvit, svež in vsestranski ustvarjalec glasbe. Gre za glasbenega producenta, ki preizkuša meje v različnih žanrih po celem svetu, iz svojega studia v osamljenih, odmaknjenih gorah Kanade. Bob Riddim je najbolj znan po svoji mešanici organskih in modernih glasbenih elementov. Njegov zvok sega v žanre, kot so reggae, dancehall, afro-beats in hip-hop.

V zadnjih letih se je producentov zvok razcvetal s sodelovanjem z novo generacijo reggae umetnikov, med katerimi so Kabaka Pyramid, Yaadcore, Skillibeng, Xana Romeo, Naomi Cowan, Anthony B, Blvk H3ro, Wayne J, Turbulence, Evie Pukupoo, Exco Levi, Leno Banton, Addis Pablo, Rocky Dawuni, Neto Yuth in mnogi drugi.

Bob Riddim je imel čast producirati zadnji album Leeja “Scratch” Perryja z naslovom Destiny. Ideja za ta projekt je: The Upsetter, legenda, sreča novo generacijo reggae umetnikov na sodobnih reggae produkcijah.

 

Bob se navdihuje pri velikih producentih iz preteklosti in si prizadeva graditi dediščino glasbe ter ustvarjati zvok za prihodnost.