Mariborska reggae skupina Siti Hlapci, ki že 25 let deluje aktivno, predstavlja svoj nov videospot in singel z naslovom “KAJ PA TI?”.

V zadnjem desetletju, po izidu videospota “PLAMEN”, je skupina poleg nastopov po Sloveniji gostovala tudi na festivalih v Nemčiji, Italiji, Avstriji, Hrvaški, Slovaški in Češki. V tem obdobju je vodja skupine, pevec Tadiman, posnel tudi samostojni album v sodelovanju z vrhunskimi imeni jamajške in svetovne reggae scene ter uspešno sodeloval v skupinah The Ufoslavians in Makako Jump (Italija).

Od leta 2012 je skupina Siti Hlapci tudi spremljevalni bend za reggae glasbenike iz več kot 8 držav in pogosto nastopa na mednarodnem festivalu Overjam v Tolminu.

Singel “KAJ PA TI?” nas opominja, da je življenje najlepše darilo vesolja.

Del videospota je bil posnet v izjemnem ambientu mariborskega Sodnega stolpa pod vodstvom izjemnega kamermana in režiserja Simona Zimiča. Video pa je poleg tega še dodatno popestren z nastopom simpatične Vanese Malek, ki v ozadju pomladnega vrtičkanja ob poslušanju domačega reggaeja in ob pogledu na Pohorje.

 

 

Siti Hlapci bodo letos nastopili tudi na festivalu MontenegroSun v Budvi ter na Roots in the Woods festivalu na Treh Kraljih na Pohorju.