Christos DC, grško-ameriški pevec, kantavtor in producent, je izdal novo EP ploščo z naslovom Matchbox. Na petih skladbah se njegov prepoznavni soul in jazz vpliv, hkrati pa ohranja korenine reggae glasbe. EP je izšel pod lastno založbo Honest Music.

 

 

Matchbox je nadaljevanje njegovih albumov Crisis 2.0, Crisis 2.0 v dub verziji (2021) in Self Evident (2020). Skladatelj upošteva mantro “honest music” in poslušalca vodi na globok potop v meditativno, zapleteno in bogato orkestrirano roots glasbo.

Christos razlaga: “Med snemanjem plošče sem se znašel v izolaciji od zunanjih vplivov, vključno z drugimi glasbeniki. Želel sem ustvariti projekt sam, od začetka do konca, da bi izrazil vprašanja in občutke, ki sem jih doživljal. Ta album sem napisal v obdobju prehoda in osebnega razvoja. Bilo je kot biti igralec, ki želi, da občinstvo resnično razume lik: da ne samo opazuje in posluša to, kar delim, ampak tudi čuti.”

Plošča se osredotoča na bogat in topel zvok, ki ga zaznamujejo uporaba roga, orgel in električnega klavirja Rhodes. Na plošči sodelujejo tudi znana imena kulture, med drugim David Jah David Goldfine (Zion I Kings) z bas kitaro in Laurent Tippy I Alfred (I Grade Records in Zion I Kings) pri mešanju.

 

 

Skladbe, kot sta Pleasure and Pain, peljeta poslušalca na potovanje skozi duševne korenine s svojimi umirjenimi in hkrati izrazitimi rogovi. V skladbi Friends se s Christosom popolnoma ujema mehak in žgoč glas Navisse Yasmin, ki izžareva pronicljivi jazz. Medtem pa Headlight in First Class Ticket izkoriščata gladke orgle in klavir Rhodes. Skladba Lies je popolna mešanica roots in nečesa bolj dušnega. Izvrstni in zavestni sporočili Christosa se ves čas ohranjata v ospredju.

Matchbox je na voljo na digitalnih platformah.

Z glasbenikom pa smo nedolgo nazaj posneli tudi intervju!