Od Trinidada in Tobaga do preostalega sveta, Queen Omega, ena najdragocenejših glasov svetovne reggae scene, predstavlja album Freedom Legacy.

 

 

Introspektivno in glasbeno potovanje, sestavljeno iz 14 novih roots reggae in dancehall skladb, ki jih je produciral LionsFlow Productions in objavil Baco Records.

 

Pesmi Fittest, Wise Queens, See You Down in Lioness, objavljeni v zadnjih šestih mesecih, postavljajo temelje za opus, zgrajen kot zbirka misli, posvečena njenim oboževalcem in otrokom. Dedovanje, ki zbira njena najgloblja vprašanja o človeškem stanju, v katerem poje za svobodo in neodvisnost žensk s militantnostjo, ki prinaša upanje novim generacijam.

 

 

Po besedah ​​same Queen Omega: “glasba je kanal izražanja, most do mentalne in čustvene svobode. Prek zavestne glasbe smo se naučili izražati sebe, prebijati zidove tišine. Rada bi vedela, da sem pustila zapuščino, ki ljudem, ki poslušajo mojo glasbo, omogoča popolno svobodo v svojem telesu in umu.”

Da bi ustvarila ta album, se je Queen Omega obdala tudi z različnimi umetniki mednarodne reggae scene. V skladbah Wise Queens in Win izraža svojo voljo, da bi poudarila ženske umetnice, ki se borijo za enakopravnost spolov in neodvisnost žensk – tako iz svojega otoka kot tudi od drugod. Zato so ob Queen na skladbi Wise Queens tudi pevki iz Trinidada, Kushite in Jalifa, kot tudi njena dolgoletna prijateljica Soom-T, s katero sodeluje prvič na skladbi Win.

 

 

V Freedom Legacy deluje tudi magija med Queen Omego in Julian Marleyjem v skladbi Oneness, v kateri se najde tudi francosko-karibski pridih, katerega doda Yaniss Odua. Skladba s sporočilom sprejemanja in ljubezni do človeštva združuje tri umetnike okoli ene vizije, kot pričevalci in branilci te enotnosti.

Nekaj ​​sodelovanj pripisuje znamenjem usode, in tako se je zgodilo, da je Marcus Gad srečal Queen Omego med svojo lanskoletno poletno turnejo po Evropi. Zdelo se ji je očitno, da je Marcus popolni umetnik, ki bi zapel Agape Love z njo, poklon moči duhovne ljubezni, ki jo govorita oba umetnika na svojih projektih.

Queen Omega doda podnaslov Urithi wa Uhuru (kar pomeni zapuščina svobode v jeziku svahili), poklon vsem temnopoltim prebivalcem sveta, sporočilo v spomin na suženjstvo in zatiranje, zaradi katerega so trpeli, zapuščina osvoboditve, ki jo podaja skozi njena glasba, da ljudi osvobodi spomina na bolečino. Temu poklonu Queen univerzalizira svoje sporočilo s svojimi besedili, ki se širše obračajo na vse zatirane populacije sveta. Znak za album kot emancipirajoča mantra od vseh vrst tiranije, ki obstaja na Zemlji.