Kultna hrvaška rap/rock/reggae zasedba ST!LLNESS se po desetletnem diskografskem premoru vrača z odličnim, četrtim studijskim albumom “Kocka je okrugla”.

 

 

Na albumu je 12 skladb, od tega je javnost že imela priložnost slišati pesmi “Botun”, ki je izšel na kompilacijskem albumu “Seasplash ritam”, in pesem “I dalje”, ki so jo izdali sredi tega leta.

Ivan Jurić je tudi avtor večine skladb na tem albumu, glasbo in aranžmaje pa skupaj piše celotna zasedba. ST!LLNESS na tem albumu sestavljajo Mario Validžić (bobni), Krunoslav Kobeščak (tolkala), Marko Pinjuh (bas kitara), Ante Ljubičić (kitara in programiranje), Ognjen Zečević (klaviature, ritem kitara, programiranje, synth in sempli) in Ivan Jurić (besedilo, vokal, programiranje, sempli in sint).

Na albumu se kot gostje pojavljajo zanimiva imena kot so Davor Vrdoljak (DJ Venom), šibenska rap skupina HRAM, Aleksandar Antić (TBF), Davor Barišić Dado in Sara Renar.

 

 

Album je bil posnet spomladi 2022 v studiu “ŠtaTeBoliK”. Glasbeno produkcijo albuma podpisujeta Ognjen Zečević Egoless in Ivan Jurić Yuri, oblikovanje naslovnice in LP izdaje pa Marko Pinjuh. Album je izšel v sozaložbi ST!LLNESS in založbe Mudri Brk, spomladi prihodnje leto pa bo izšla vinilna izdaja albuma.

Album napovedujejo s singlom “Budi”, album pa poslušajte na digitalnih kanalih na povezavi: https://album.link/kockajeokrugla

 

Povzeto iz prispevka na www.reggaehr.org