Najnovejše glasbeno sodelovanje med slovenskim producentom Harisom Piltonom in hrvaškim Digitron Sound System je zunaj!

 

NOT GRANTED RIDDIM ALBUM združuje mednarodno posadko pevcev, igralcev inštrumentov in producentov! To je klasičen riddim EP z dvema različnima različicama, v katerih nastopajo Haris Pilton (Slo), Berise (It),Tadiman (Slo), MC Lilpin (Kenija) na vokalu, Hornsman Coyote (Srb) na trobilih, dub različica Jahmadeusa (ZDA) ter končni miks in sinhronizacija Dubolik (BiH/Cro).

 

Celoten projekt se je začel med Vrx-om, ki je protagonist Digitron Sound Systema in Harisom, z riddimom “Digija” in glasom Harisa, nato so se pridružili drugi. Seveda je tudi Haris naredil svojo različico riddima.

 

vrx & haris piltonSlika levo vzeta iz strani Digitron Sound System / Slika desno: Črt Piksi

 

Prvič je nastala ideja o sodelovanju med umetniki v tej regiji Evrope, po mnogih pogovorih skozi leta in idejah o projektu, ki bi povezal nekdanje jugoslovanske umetnike v dub/reggaeju, saj je Dubolik po rodu iz Bosne, Hornsman iz Srbije, Haris in Tadiman iz Slovenije ter Digitron Sound System iz Hrvaške. Poleg vseh “balkancev”, najdemo na EPju tudi Beriseja (Shanti Powa, Wicked in Bonny) iz Italije, vzpenjajoči se reggae zvezdnik MC Lipin iz Kenije in Jahmadeus iz Kalifornije, ki so podprli ta večnacionalni in večkulturni projekt.
Naslovnico je izdelal Steppa Art iz Hrvaške, znan tudi kot del kolektiva PulaP Reggae Station.

 

Še enkrat je dokazano, da je glasba nad zidovi nacionalizma in sovraštva –  da za ljubezen in razumevanje ni meja.

 

V glasbenem smislu Haris prinaša bolj klasičen riddim s sladkimi melodijami in vrhunsko trobilno linijo Hornsman Coyoteja, medtem ko Digitron prinaša bolj britansko oblikovani zvok, ki je osvoboden z nekaj zgodnjimi digitalnimi linijami in težkimi basi.

Masterizacijo je v Dub Tunnel studiu opravil Dubolik, ki je zmiksal, sinhroniziral in izboljšal ta EP, sam pa tako ali tako velja za dub genija.

Glasbeniki:

DIGITRON SOUND
HARIS PILTON
BERISE
MC LILPIN
TADIMAN
HORNSMAN COYOTE
DUBOLIK
JAHMADEUS

art: STEPPA ART
mixed: DUB TUNNEL STUDIO by DUBOLIK
založba: Positive Reality Records

izdano 5. junij 2022