Te zanima organizacija glasbeno-kulturnih dogodkov? Bi rad/a izvedel/a, kako poteka celoten proces priprave dogodkov od ideje do izvedbe, kaj vse potrebuješ in kako se lotiti promocije? Če si si na vprašanja odgovoril/a z DA, potem je projekt Izobraževalni Most kot nalašč zate!
Ekipa projekta Izobraževalni Most v maju in juniju vabi na brezplačno neformalno glasbeno usposabljanje na temo organizacije kulturno-glasbenih dogodkov! Tekom usposabljanja se bodo v štirih teoretičnih in enem praktičnem modulu zvrstile številne teme povezane z promocijo, marketinškimi strategijami, podpornim programom ter predstavitvijo administrativnih postopkov in tehničnih elementov za izvedbo dogodkov.
Osnovni namen usposabljanja je mladim predati strokovne vsebine, ki so potrebne za uspešno delovanje na področju glasbenega ustvarjanja in udejstvovanja.
Na usposabljanje se mladi lahko prijavijo (do 27.5) preko povezave:  https://forms.gle/DmZRMSyZgsiy6AaG8.  Udeležba je brezplačna! 
Po dveh zelo uspešnih projektih, Sukanje v Mostah #1 in Sukanje v Mostah #2, ekipa mladih iz mladinskega centra Mladinska postaja Moste (MPM) in Studia Most letos pripravlja teoretično še bolj strnjeno in poglobljeno neformalno usposabljanje Izobraževalni Most. Njegov glavni namen je prenos znanja s področja organizacije in izvedbe kulturno-glasbenih dogodkov na mlade.
Tekom projekta bomo v okviru štirih teoretičnih in enega praktičnega modula za udeležence pripravili 7 brezplačnih delavnic, ki se bodo v maju in juniju zvrstile v naslednjem vrstnem redu:
1. ) 30. 5. 2022 – PREDSTAVITEV
Predstavitev projekta ter osnovnih informacij o organizaciji glasbeno-kulturnih dogodkov
(predavateljica: Katarina Damjanov – Ljubljanski grad)
2. ) 31. 5. 2022 – PAPIRJI
Predstavitev administrativnih postopkov za organizacijo dogodkov
(Predavatelja: Jasmina Kožar – Društvo ŠKUC, Andrej Sevšek – Punk Rock Holiday)
3. ) 7. 6. 2022 – PRIPRAVA (1. del)
Predstavitev tehničnih elementov za izvedbo dogodkov
(predavatelj: Dejan Dornik – SOUND N’ SAIL)
4. ) 8. 6. 2022 – PRIPRAVA (2. del)
Predstavitev tehničnih elementov za izvedbo dogodkov
(predavatelj: Dejan Dornik – SOUND N’ SAIL)
5. ) 14. 6. 2022 – (DIGI) PROMO
Predstavitev (digitalnih) marketinških strategij, tehnik, podpornih programov pri izvedbi dogodkov ter odnosi z javnostjo (PR)
(predavatelja: Bojan Rojko, Tilen Ločniškar – Ulla Labs)
6. ) 20. 6. 2022 – POVZETEK (1. del)
Fiktivna priprava dogodka na teme prejšnjih delavnic
7. ) 22. 6. 2022 – POVZETEK (2. del)
Možnost terenske izkušnje