Banana Zvuk Legaliziraj Remixes EP je že na voljo za prednaročila! Legaliziraj Remixes EP se bo v tradiciji reggae in sound system kulture pojavil kot komplet 7” vinilnih singlov v 2 različnih variantah:

  • original + remiks na 8 individualnih 7 ”single ploščah
  • komplet z 7” single ploščami, ki vsebuje original + 8 remiksov

Povezava do prednaročil -> https://bit.ly/legaliziraj_pdv_preorder

Kmalu se bo izdaja pojavila na vseh digitalnih storitvah. To se bo zgodilo 20. aprila.

Ta izdaja ne bo na voljo v distribuciji in trgovinah, temveč izključno v trgovini s ploščami PDV (Zagreb, Hrvaška), prek spletne trgovine PDV, strani PDV in Banana Zvuk Bandcamp ter na njihovih nastopih v živo.

 

 

Remiksi, ki jih boste našli v škatli in posamezno na 7″ singlih, so:

1. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (Verandabeatz RMX)
Dejan Dedović – Deda je član črnogorske hip-hop zasedbe Who See, urednik radijske oddaje Lionstyle (Radio 808) in velik poznavalec reggae glasbe.

2. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (Fokus RMX)
Ivan Andrijašević aka Fokus je srbski producent, grafitar in DJ, ki se z glasbo ukvarja od leta 2003. Svoje trdne glasbene temelje je razvil v dub, dubstep in nazadnje reggae pod vplivom drum ‘n’ bass-a.

3. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (Dr.Obi RMX)
Dr. Obi je svojo kariero začel leta 2005 v še vedno aktivnem projektu Jahstice Sound, je tudi del Digitron Soundsystema. Ta vrhunski zvočni inženir in oblikovalec zvoka je trenutno glavni zvočni tehnik Seasplash Festivala, član dub banda Bamwise in dua Dr. Obi & Anja G, ter soustanovitelj glasbene založbe Amplifyah.

4. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (Banana RMX)
Producentski in DJ duo Luka Barbić (TBF) in Ivan Yuri Jurić (ST! LLNESS) prinašata remiks svoje pesmi, tokrat v d’n’b ritmu.

5. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (Jah Billah RMX)
Jah Billah je digitalni dubber, producent in selektor glasbe od leta 2007. Začel je kot spletni odprtokodni aktivist in z leti zgradil svoj izvirni slog, v katerem je eno kapljico riddima spremenil v steperje, steperje v breake, breake v half-step in znova v krog z geslom “60.000 verzij pride v igro!”

6. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (RootsInSession RMX)
RootsInSession je eden najbolj znanih balkanskih sound systemov in produkcijskih duetov, ki je pred kratkim zaznamoval 20 let delovanja. Znani so po remiksih svetovnih in regionalnih glasbenikov, zadnji dve leti pa se vse bolj usmerjajo k avtorskemu delu.

7. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (Marcus G RMX)
Marko Gaćina aka Marcus G je na sceni prisoten od sredine 90. let prejšnjega stoletja, producira pa zadnjih dvajset let. Je frontman skupine Brain Holidays, s katero ima pet studijskih albumov. Občasno poučuje produkcijo na Akademiji MPA.

8. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan – Legaliziraj (Grabber RMX)
Marco Grabber je vsestranski umetnik, ki se podpisuje pod številne regionalne projekte in sodelovanja. Njegov edinstven angažma je prispeval k razvoju elektronske glasbene scene na Hrvaškem.

 

 

V času, ko z vsega sveta prihajajo novice o popolni ali delni legalizaciji konoplje in ko se na Hrvaškem vse več govori o novih zakonskih predpisih za njeno pridelavo in uživanje, se družba zaveda vseh prednosti konoplje. V tej luči z namenom ozaveščanja o prednostih legalizacije Banana Zvuk s Popayem, Chakko in Žanom Jakopačem lansira tretji singel Legaliziraj z aktualnega albuma Roba.

Banana Zvuk sta hrvaška Reggae producenat, DJ in MC duo; ukvarjata se z raziskovanjem Reggae, Hip-hop, Dub, Drum’n’bass, Dancehall in Jungle glasbe. Prvi album Banana Zvuka, Split Banana, ki je izšel leta 2018, je bil nominiran za album leta s strani prestižnega evropskega reggae glasbenega portala Reggaeville, leta 2020 sta izdala kompilacijsko izdajo Re-Shake!, aktualni studijski album Roba pa je izšel v drugi polovici leta 2021.

 

Banana Zvuk v spletu:
 https://linktr.ee/Banana_Zvuk