Legend has it, that two musicians were taken awa’ by the faeries to play for them at their ceilidh dance. When the pair returned hame, naebody believed where they had been! All they had to prove it was a new collection of otherworldly tunes they had learned!

(Legenda pravi, da so vile vzela dva glasbenika, da bi jima zaigrala na njunem “ceilidh” plesu. Ko se je par vrnil domov, ni nihče verjel, kje sta bila! Vse, kar sta morali dokazati, je bila nova zbirka nezemeljskih melodij, ki sta se jih naučila!)

Te iste melodije so zdaj na voljo na čudovito oblikovanem 12-palčnem vinilu in za digitalni prenos!

An Dannsa Dub (dub ples v galščini) je zamisel dub producenta/pevca Toma Spiralsa in škotskega tradicionalnega glasbenika Euana McLaughlina. Združuje mistično energijo in inštrumente tradicionalnih galskih pesmi s težkimi, meditativnimi, živahnimi basovi dub glasbe. Spiral’s in Mclaughlin sta ustvarila projekt, ki osvetljuje čarovnijo tradicionalne škotske kulture in stoji glasno in ponosno v areni polni sound systemov

 

 

“Sounds like the best ceilidh you’ll ever go to in your life, but on steroids”– Phoebe Inglis-Holmes, BBC Music Introducing
(“Sliši se kot najboljši “ceilidh” -tradicionalno škotsko druženje, na katerega boste kdaj šli v življenju, vendar na steroidih”)

 

tom spirals

 

Koncept EP-ja temelji na stari škotski zgodbi z Orkneyskih otokov, ki jo je ponovno napisal Tom Spirals in pripovedovala priznana pripovedovalka Gillian Macdonald na prvi skladbi EP-ja. Zgodba je oživela tudi kot glasbeni video, posnet na osupljivih škotskih lokacijah, vključno z ‘The Crawick Multiverse’, in vključuje dih jemajočo plesno koreografijo Sancheza & Rigga ter nastop in vokal galske pevke leta – Ellen Macdonald!