Reggae trio Emeterians se vračajo s povsem novim albumom Lockdown Project, ki je nastal v koprodukciji skupaj s Cosme Deyah. Deset skladb je bilo posnetih med “lockdown-om” v Španiji avgusta 2020, luč sveta pa je ugledal konec septembra preko VPAL Music.

Emeterians sestavljajo Brat Wildman, sestra Maryjane in Maga Lion. So reggae skupina iz Španije, ki se lahko pohvali s sodelovanji z največjimi imeni na reggae sceni, kamor spadajo The Wailers, Brinsley Forde, Steel Pulse, Alpha Blondy, Clinton Fearon, Kymani Marley … Na sceni so od leta 2004 in za seboj imajo že kar 7 studijskih albumov. Zani so po svojem nenavadnem pristopom, kjer si izmenjujejo vodilne vokale in harmonije, pri čemer ima vsak član edinstvene vokalne lastnosti, ki se dopolnijo v čudovito celoto. V reggae glasbo jih je potegnilo zaradi sporočila, ki se odraža v njihovem duhu in razmišljanju.

 

 

Z dvema singloma, izdanima sredi leta 2021 – “Be Careful” skupaj s Forward Ever Bandom in “Call Me Anytime You Want”, trio izda dve popolni referenci o tem, kaj pričakovati na prihajajočem se albumu: klasične roots harmonije z mešanico reggae, rap in dub instrumentalov, ki so jih posneli in uredili sami.

Projekt Lockdown se začne z avtobiografskim draguljem Our Story, v katerem skupina poje o svojih začetkih in svojih londonskih izkušnjah. Ta album ima nov okus, meša 80-ta s klasičnimi skanki na skladbah, kot sta Irie in Not Dem.  Z odličnimi vložki Kumarja (nekdanjega pevca slupine Raging Fyaha) in Tubby Boya (nadobudni britanski hip -hop izvajalec) na Outta Babylonu in Tell Lie Vision, v katerem mešajo hip-hop s klasičnimi reggae harmonijami, album postane popoln.

 

 

“Naša glasba in besedila so posebej namenjeni novim generacijam, saj so prihodnost. V tem projektu smo mešali sodobne elemente, kot so 808 -e, trap hihatse ali celo nekaj vzorčenja v naš klasični slog reggaeja, da se lahko povežemo tudi z mlajšim občinstvom po vsem svetu, pri tem pa ostajamo zvesti našemu slogu in oboževalcem, “je dejala Maga Lion.

Emetarians so se poleti 2021 zopet srečali s Cosme Deyah, da bi posneli novo glasbo, zato bo morda drugi projekt Lockdown kmalu postal resničnost.