Anthony B, Gentleman, Dub FX, Raymond Wrigth, Jah Mason, Africa Unite so le nekateri od nastopajočih na OverJam festivalu, ki bo letos potekal med 5. in 8. avgusta 2021!

 

Foto: Črt Piksi

 

Vse je pripravljeno za deveti mednarodni reggae festival OverJam, ki bo od 5. do 8. avgusta 2021 v Tolminu. Po letu dni festivalskega premora bo idilično okolje na bregovih rek Soče in Tolminke tri dni poplesavalo v reggae ritmih. Poleg glasbe se boste obiskovalci lahko zabavali tudi na številnih dnevnih aktivnostih.

OverJam festival 2021 je neizogiben dogodek za vse tiste, ki ne le ljubite reggae glasbo, ampak si želite preživeti čudovite počitnice v idiličnem okolju v najboljšem festivalskem vzdušju. Tudi tokrat so se organizatorji potrudili in situaciji primerno poskrbeli za vse sladokusce reggae ritmov in v Slovenijo pripeljali zveneča imena reggae glasbe.

 

Prvi večer, četrtek, 5. avgusta, bodo na Maver odru, ki je posvečen dolgoletnemu partnerju, soorganizatorju in prijatelju Sandiju Mavru, nastopili Dub FX, Jah Mason, Jamaram meets Jahcoustix, Hi-Shine in Smetnaki.

V petek, 6. avgusta, se obeta poslastica z legendarnim Anthony B, Africa Unite, Downbeat Syndicate, Rekall in Raggalution.

V soboto, 7. avgusta, pa bo veliki finale, na katerem bodo nastopili Gentleman, Raymond Wright in Piero Dread, Tadiman, Red Five Point Star,… posebna atrakcija bodo Ital in Action, kjer so se v skupnem projektu zbrali Forelock, Attila, The Living Harmonies, Quartiere Coffee, Shak Manaly, Tizla, Puppa Giallo, Ashraff 30, Galup in Dejah.

Pozno v noč se boste lahko zabavali na dancehall plesišču, kjer bodo za ples poskrbeli Northern Lights in Dancehall Paradise, na območju namenjenem »dub glasbi«, pa bo Warrior Charge Sound System gostil tudi že nekatere stare znance festivala kot so Asher Selector, The W!ld Citizen, Roots In Session, Dubtafari, Haris Pilton, Freedom Fighters in mnoge druge.

Po letu dni prisilnega festivalskega zatišja, soorganizator festivala Andrej Težak – Tešky pravi, da so se kljub zmedi, ki je vladala glede ukrepov, potrudili organizirati izjemen festival. Je pa bilo letos drugače kot v preteklosti: »Kot da bi vse začenjali popolnoma na novo, ljudje nam postavljajo vprašanja, ki so bila v preteklosti že velikokrat odgovorjena. Je pa organizacija festival v času pandemije zagotovo velika preizkušnja, saj ne vemo, kaj nas v resnici čaka. Situacija se menja iz dneva v dan, 2 tedna pred festivalom ni sigurno, če nas bo lahko 5.000, 3.000, samo 500 ali pa nič. Ampak vsi nastopajoči so zelo sproščeni, veliko stvari se da dogovorit, ki so bile v preteklosti malo bolj komplicirane.«

 

Foto Domen Hrovatin

 

Aktivnosti za otroke in odrasle

 

Kot je že v navadi, se v času festivala odvija mnogo aktivnosti, ne le aktivno poslušanje glasbe.

Čez dan se boste lahko sprostili na čudoviti rečni plaži. Če boste prišli z otroci pa vas vabimo, da se udeležite ustvarjalnih in športnih delavnic na OverJam4Kidz, kjer bodo aktivnosti potekale v različnih jezikih.

Potrjena so tudi zasedanja univerze OverJam, ki bodo pozno popoldan na novem prizorišču, ki so ga poimenovali »Conscious Arena«. Predavanja oziroma okrogle mize bosta vodila Ellen Köhlings in Pete Lilly, urednika slovite nemške revije Riddim. Anthony B se jima bo pridružil 5. avgusta, Jah Mason bo gost 6. avgusta, 7. avgusta pa bosta kramljala z Northern Lights.

Vstopnice tudi z vavčerji

 

Vstopnice so še vedno na prodaj na uradni spletni strani festivala overjamfestival.com, na Eventimu in na bencinskih servisih Petrol v Sloveniji. Cena vstopnice za cel festival je 135 evrov, med tem, ko so dnevne vstopnice po 49 evrov. Cena se ne bo več spreminjala in bo enaka tudi na samem vhodu festivala. Otroci do 12. leta in spremljevalci invalidov s potrdilom, vstopajo brezplačno. Cena vstopnic vključuje dostop do kampa in številne druge storitve.

 

Za obisk festivala lahko koristite tudi vavčer. Štiri dni kampiranja in reggae ritmov za 35 EUR + vavčer. Več informacij v OverJam trgovini na povezavi https://overjamfestival.com/