Po uspešnem prvem singlu “Musicman”, ki je bil plod prvega sodelovanja RootsInSession dvojice in Tadimana, RootsInSession nadaljuje svoje delo z izidom riddim albuma, ki bo v celoti izšel letos poleti. Za drugo pesem so v studio povabili še enega veterana, ki je bolj znan kot pevca zasedbe Elvis Jackson. RootsInSession predstavljajo sodelovanje z Budo, ki mu ska ritmi nikakor niso tuji in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo prišlo do tega sodelovanja.

 

 

Buda svojo zgodbo predstavlja s komadom “Lockdown“, v katerem opisuje razmere, v katerih se trenutno nahaja ves svet in nosi močno sporočilo “It’s not your last dance”. Lockdown Ska Riddim sta sproducirala Pier in Fu v sodelovanju z Markom Gaćino, pevcem hrvaške skupine Brain Holidays, ki je zadolžen tudi za celoten miks in mastering Lockdowna Ska ridddim albuma.

 

Glasba: RootsInSession & Marcus G
Vokal/text: Buda (Elvis Jackson)
Posneto: Soundart.si Studio / Ljubljana, Slovenija
Produkacija: Tomislav Bulić Fu, Petar Bajan Pier & Marko Gaćina Marcus G
Mix & mastering: Marko Gaćina (Brain Holidays, Rasta Studio)
Založba: RootsInSession Music
Datum izdaje: 23. marec 2021

 

Več o prejšni izdaji "Musicman" v sodelovanju s Tadimanom najedete na povezavi TUKAJ

 

 

 

 

“Riddim” je beseda iz jamajškega slenga (patois) in predstavlja jamajško različico angleške besede ritem. Kadar se izraz uporablja v reggae glasbeni kulturi, se le-ta nanaša na instrumental. Če določen “riddim” postane priljubljen, se ga lahko uporabi kot podlago za desetine drugih pesmi različnih izvajalcev, ne samo na studijskih posnetkih, temveč tudi na nastopih v živo. Neketari najbolj znani in uporabljeni “riddmi” so Sleng Teng, Punanny, Cuss Cuss, Tempo, Gunman,…