Visoko iz gorovja Ameriške zvezne države Kolorado, prihaja album skupine Niceness z naslovom Realize!

Tokrat skupina Nicness svetu predstavljaja njihov najnovejši glasbeni izdelek. Posneli so ga pomočjo mojstra reggae inženiringa, Jima Foxa iz Liona, v Prairie Sun studiu, v Kaliforniji. Prihod albuma sta pred izidom najavili pesmi What A Day in Better Than You Know. Slednja se je hitro uvrstila tudi na iTunes lestvico in tam zasedla mesto med najboljšo deseterico.

 

Album z naslovom Realize lahko poslušamo v analognih valovih, kar celotnemu glasbenemu paketu zagotovo doda edinstven čar. O albumu prva dama skupine, pevka Koral Delatierra pravi, da so pesmi na albumu njihova meditacija in da so izbrali naslov Realize, ker sami mislijo, da… Zavedati se samega sebe, pomeni jasno razumeti samega sebe. Na albumu boste slišali pesmi z jasnimi vsebinskimi besedili, melodičnimi ritmi in na splošno glasbo, ki v sebi nosi pomen. Ta je v opomin vsem nam, da je čas, da se zavemo samega sebe, svojega okolja in resničnega bistva našega življenja. Na albumu pa je moč slišati reggae, ki ima v sebi pridih jazz, soul, RnB in latinsko-ameriške glasbe.

 

 

Skupina Niceness je v svet reggae glasbe stopila konec leta 2016 s prvencem Sunshine in za istoimensko skladbo izdala tudi videospot, ki je hitro osvojil srca reggae navdušencev.

 

Osemčlanska skupina je mešanica različnih osebnosti, ki jih združuje reggae glasba ter z njo boj za socialno in politično pravičnost ter reševanje okoljevarstvenih problemov. Skupina je svoje moči združila leta 2014, a njene korenine segajo v devetdeseta leta, saj so trije člani skupine že takrat nastopali v skupini 8750 & Bredren, današnja pevka pa je že takrat bila njihova strastna oboževalka. Skupina, kot sami pravijo, je od prvega albuma Sunshine, do izdaje drugega osebnostno in artistično napredovala ter
s sodelovanjem na drugem projektu še bolj utrdila skupne vezi med člani, kar se odraža tudi v sami glasbi.

 

Več o skupini najdete na spletnem mestu: https://www.nicenessband.com/

Sledite pa jim lahko na profilu:

Facebook: https://www.facebook.com/nicenessband/

Instagram: https://www.instagram.com/nicenessband/

Bandcamp: https://niceness.bandcamp.com/