Earth & Power Records predstavlja svoje novo sodelovanje z Tomom Spiralsom, preprosto poimenovano “Tom Spirals se sreča z Earth & Power”. Na eni strani Tom Spirals, pevec in avtor pesmi iz Škotske; na drugi strani pa Dub Foundry, francoski producent in ustanovitelj založbe Earth & Power Records. Dva umetnika se poznata že skoraj 10 let in tukaj predstavljata 8-sledni EP, ki vključuje 3 vokalne skladbe, eno instrumentalno skladbo za flavto in 4 dub mikse.

Seznam skladb:

01 – Break Down The Border
02 – Dub Down The Border
03 – What The People Want
04 – What The People Dub
05 – Nice And Sweet
06 – Nice And Sweet Dub
07 – A La Montagne
08 – Montagne Dub

 

 

Produkcija in Ustvarjanje:

Produkcija, kompozicija in miksanje: Dub Foundry, aka Earth & Power

Vokali: Tom Spirals

Flavta: Tom Spirals

Mastering: HDUD Mastering

Datum izdaje: 4. marec 2024

O Tomu Spiralsu

Tom Spirals se je zaljubil v reggae in dub glasbo že v mladih letih, uporniški duh in vzvišeno vzdušje pa sta ga navdihnila, da je pri 14 letih ustanovil svojo prvo reggae skupino, od takrat pa piše in izvaja reggae in dub glasbo. Leta 2015 se je uveljavil v sceni sound systemov, ko je gostil prepoznavne zabave Walk n Skank v Glasgowu, skupaj z rojaki Mungo’s HiFi, in od takrat je delal in se učil z njimi. Njegove energične, vzvišene predstave in pozitivna delovna drža so ga popeljale po vsem svetu, turneje je imel po Združenem kraljestvu, Avstraliji, Indiji, Južni Ameriki in po vsej Evropi. Nastopal je na najvišjih ravneh dogodkov, kot so Dubcamp, International Dub Gathering, Goa Sunsplash, Sunska, Boomtown, Glastonbury in Rainbow Serpent, kjer je s svojim edinstvenim slogom na mikrofonu doprinesel k nastopom zasedb, kot so Mungo’s Hifi, Sinai Soundsystem, Dreadsquad, Jungle Cakes, T.H.K, Mista Savona in mnogi drugi. V zadnjih 10 letih je izdal vrsto visokokakovostne glasbe na založbah Scotch Bonnet, BoomSound, Pure Niceness in svoji lastni založbi; prejel je veliko podpore s strani scene in pomembnih igralcev, kot so David Rodigan (BBCradio1xtra), O.B.F Sound System in Iration Steppas. Spirals je tudi soustvarjalec in producent skupine An Dannsa Dub skupaj s priznanim tradicionalnim škotskim glasbenikom Euanom McLaughlinom ter se vse bolj uveljavlja kot originalni in vznemirljivi umetnik nove generacije v reggae dub areni.

 

O Earth & Power

Earth & Power je neodvisna založba in sound system, katere cilj je promovirati zavestno in vzvišeno glasbo, ki meša tradicionalni koreninski reggae in sodobni dub. Ustanovljena je bila leta 2017 s strani francoskega producenta Dub Foundryja, skupaj z Ranking Foxom, pevcem in avtorjem pesmi iz Zimbabveja. Dvojec, ki je izdal skladbe kot so “Don’t You Worry”, “In His Name”, “Fire Dem” ali “Why Are We”, je sodeloval tudi z umetniki, kot so Mafia & Fluxy, Afrikan Simba, Far East ali Hornsman Coyote, in nenehno razvija katalog založbe. Sprva locirana na Severnem Irskem, je Earth & Power kasneje preselila svoj sedež v Francijo, blizu Roanna, in začela promovirati seje sound systema “Roanne In Dub”. Leto 2024 je tudi leto vrnitve Ranking Foxa v Francijo, kjer že čaka veliko nastopov.