Poletnega predaha in festivalov je konec, kar pomeni, da RootsInSession dvojec nadaljuje tam, kjer je končal – z izdajanjem novega materiala za njuno digitalno RootsinSession Music založbo.

 

 

Po uspehu njunega prvega riddim albuma Lockdown Ska, ki je dodobra navdušil regijo, sta Pier in Fu predelala še enega od najbolj nabrušenih izolskih jezikačev – Drilla, znanega tudi pod imenom Bolani Doktor, ki je med drugim tudi producent in izvrstni tekstopisec.

To ni njun prvi projekt, kjer miksata hiphop glasbo z nam bližnjimi ritmi. Spomnimo naj na sodelovanja s Klemen Klemenom, EMKEJem … Tokratni rezultat sodelovanja ljubljansko-obalne naveze je remiks pesmi Obala, v originalu v trap produkciji producenta Eraka iz albuma Ribolov z Dinamitom, ki je izšel leta 2017.

Pier in Fu sta Obalo predelala v dancehall vibe in s tem spet dokazala, kako široka je njuna produkcijska paleta, namreč za seboj imata res veliko raznolikih izdaj, od reggae remixov do avtorskih izdaj, kot so drum’n’bass komad ”Roots & Culture” pa ”Zgrešen Klic” v sodelovanju z Skovo in Bereko, in prav Skova je sodeloval na zadnji njuni dancehall izdaji ”Ne More Mi Noben Pomagat”, ki so ga fantje izdali v času pandemije.

 

Poslušajte, kako RootsinSession dvojec pluje v dancehall stilu z Drillom, saj vas ta remiks definitivno ne bo pustil stati mirno.

 


Produkcija
: RootsInSession Sound
Aranžma: Petar Bajan, Tomislav Bulić
Glasba: Petar Bajan, Tomislav Bulić
Besedilo: Drill (Andrej Bučar)
Posneto: Soundart.si Studio
Mix in Mastering:  Marko Gačina (Brain Holidays, Rasta Studio)
Dancehall remix Obala je izšel 27.9.2021 za digitlano založbo RootsInSession Music.