Slovenski reggae pevec, glasbenik ter producent Tadiman predstavlja svoj solo prvenec “Soljahs of Love”.

 

 

Tadiman je na sceni aktiven že več kot 25 let in ga lahko mirne vesti označimo za eno izmed gonilnih sil slovenske reggae scene.
Svojo pot je začel za selektorskim pultom, nadeljeval z ustvarjanjem  radijske oddaje “Jahmajkaman”, organizacijo dogodkov, postal vodja glasbenege skupine Siti Hlapci, pevec italjanske skupine Makako Jump in skupine Ufoslavians in še bi lahko naštevali.

V svojem dolgoletnem ustvarjanju je slovensko reggae glasbo predstavljal v 15 državah in pomembnih svetovnih festivalih kot so: Uprising (SK), Szighet (H), BoomTown (UK), LowLands (NL), Rototom (ITA) in drugih.

Kljub dolgoletnemu stažu in večimi albumi s prej omenjenimi skupinami, je to prvi (!), debitantski, solo album. Kar 25 let smo čakali, a ga tudi dočakali! Gre za album, ki nosi ime “Soljahs of Love”, kjer predstavi svoje številne talente, ne le kot pevec, temveč tudi kot multi-instrumentalist in producent. Na album je vključil tudi vtise večkratnega obiska Jamajke, ter njegovega sodelovanja in druženja s tamkajšnjimi umetniki v njihovem naravnem domačem okolju.

 

 

“Soljahs of Love” tako gosti mnoga svetovno znana jamajška imena, kot so zvezdnik Fantan Mojah, Bob Marleyev kitarist Earl China Smith, reperka Nadirah X, ki znana po sodelovanjih z Dave Stewartom, pevec Israel Voice, karizmatična Italee Watson, Sangie Davis, ki je napisal Bob Marleyevo pesem “Wake up and leave”. Prav tako se pojavijo člani Sitih Hlapcev in drugi.

Albumu je sibioza različnih stilov, kot so roots, dub, nayabingi in druge, občinstvu mogoče manj znane smeri. Besedila so duhovne narave ter večji del v angleškem jeziku.

Tadiman v svojem 42 letu poklanja 47 minut reggae glasbenih vibracij.

Trije videospoti za Soljahs of Love so že bili predstavljeni na YouTube kanalih, kot je nemški Reggaeville ( Bless me, More we suffer) in tudi na našem kanalu (Kdor drugemu jamo koplje). Videospota za Bless me in More we suffer sta bila posneta na ulicah Kingstona, aprila 2021 pa se pričakuje videospot za pesem Trinity, ki vsebuje scene iz Los Angelesa, Kingstona in Tadimanovega domačega mesta, Maribora – Marleybor.

 

 

Tadimana najdete na sledečih omrežjih:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCbJ_3jpXZUFDOHQTxkZIkeQ
Twitter: https://twitter.com/TADIMAN9
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063614558963
Instagram: https://www.instagram.com/tadiman_tt/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6PIMPQjWN0e93oltqcacqP?si=MKqEId0yRVClJDIb_CXGIQ