Jared Cook Jersey  Reggae.Si predstavlja skupino NEW KINGSTON - Reggae.si (function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

New Kingston je družinska glasbena skupina, ki jo sestavljajo trije bratje in oče. Tahir ali Slim na klaviaturah, Courtney Jr. na bobnih ter najstarejši od treh bratov Stephen, ki ga kličejo tudi Suki na kitari. Vsi trije pa glasbi prispevajo svoj vokal. Tudi njihov oče Courtney Panton Sr. je pomemben član skupine, saj je namreč njihov basist.

Courtney Panton Sr. se je v 80-ih letih z Jamajke z družino preselil v New York in pred približno dvajsetimi leti položil glasbene temelje sinovom, saj jih je spodbudil k učenju instrumentov, ki jih je sam nabral čez leta. Oče je že pred ustanovitvijo družinske skupine igral ter bil del reggae scene v New Yorku ob boku glasbenikom, kot so Michael Goldwasser. A tudi New Kingston ni nekaj popolnoma novega, saj ima skupina za sabo že kar nekaj kilometrine. S prva so preigravali različne pesmi kot "cover band", svoj prvenec pa doživeli leta 2013 z albumom Kingston University, dve leti kasneje pa je izšel Kingston City. Tretji album z naslovom Kingston Fyah je luč sveta zagledal leta 2016, njihov najnovejši projekt, ki so ga poimenovali, A Kingston Story: Come From Far pa je izšel avgusta prejšnje leto. Sodelovali so z glasbeniki, kot so Dub Inc, Sidney Mills, Rellee Hayden bili pa tudi na turneji s Collie Buddz-om v Ameriki, Angliji in Evropi.

A Kingston Story: Come From Far so snemali v domačem studiu, v Brooklynu. Pomagal jim je glasbeni inženir Fabian Cooke, album pa je izšel pod založbo Easy Star Records. Na albumu je devet pesmi ter posnetek, ki so ga poimenovali Browne's Interlude. Ta pa vsebuje kratko sporočilo in bas linijo, ki jo je zaigral Glen Browne. Zaradi izjemnega vokalnega razpona sinov ni bilo potrebe po kakšnih pomožnih vokalih. Vseeno pa je na albumu začutiti moč celotnega vokalnega spektra, tako njihovega nastopanja v živo, kot tudi studijskega dela. Vse to pa odlično izraža njihove jamajške korenine. Brez že vnaprej narejenih podlag ali "riddim-ov", brez tako imenovanega "auto-tune-a", le pristna ljubezen do reggae glasbe z dodano osebno noto. A Kingston Story: Come From Far je še en izmed mnogih visoko kakovostnih albumov, sicer bogatega glasbenega leta 2017.

Courtney Panton Jr. pravi: "There’s always a moment in life where we subconsciously show gratitude to where we are now by reflecting on where we came from. Come From Far is our experience; as a family, as musicians and as human beings living in a world where anything is possible."

“Everyone has a journey they are on or one that has ended. It all starts somewhere and we are no different. We have ‘come from far’ but ‘look how far we haffi go’.” še pove Stephen.

Več o skupini New Kingston in njihovi glasbi najdete na uradnih straneh:

http://www.newkingstonmusic.com

Facebook

Twitter

Instagram

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries