Jared Cook Jersey  Reggae.Si predstavlja: Asadenaki - Reggae.si (function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

ASADENAKI

Eden od vzhajajočih reggae glasbenikov, ki obeta ogromno je zagotovo Asadenaki! Je naslednik bogate glasbene zapuščine, ki jo je ustvaril njegov oče ta pa mu je tudi nadel edinstveno ime Asadenaki, ki pomeni "enigma". Asadenaki je pevec, skladatelj, pisatelj, kitarist, Dj, v Ameriki pa se je izšolal tudi kot filmski producent na šoli Clayton State University v državi Georgia. Sam sebe rad opiše kot "ustvarjalec, ki navdih jemlje od Stvarnika"  -  "a creator inspired by The Creator".

  

Asedenaki je rojen in je odraščal v Kingstonu na Jamajki, v hiši z bogato glasbeno zgodovino Solomonic Productions, ki je bila tudi pisarna njegovega očeta. Že od rojstva je bil vedno obkrožen z glasbo. Je namreč sin ska, rocksteady, in reggae pionirja Bunny Wailer-ja. V mlajših letih ga je bolj zanimal šport, predvsem nogomet. Eno sezono pa je bil tudi član Meadow Brook High School nogometne ekipe. Po tragičnem umoru njegovega oskrbnika, originalnega člana skupine The Wailers z imenom Junior Braithwaite v Kingstonu pa se je preselil k njegovi mami v Ameriko. Tam se je vpisal v DeKalb School of Arts šolo, ki ga je usmerila na pot glasbe in medija, z nogometom pa si je prislužil tudi štipendijo. Med izobraževanjem na univerzi je spisal veliko besedil, ob tem pa poskušal razumeti življenje in samega sebe. Ni bilo potrebno veliko, da se je prepustil svojemu pravemu klicu, postati glasbenik. S sestro Cen'C Love je sodeloval na njenem glasbenem projektu v domčem studiu, kjer se je tudi veliko naučil, končni izdelek pa je bil album sestre z naslovom "Love Letter".

Z vrnitvijo na Jamajko pa se je njegova glasbena pot resnično začela. Združil se je z Yezer Rootom, basistom, kitaristom in klaviaturistom ter Narry Berry- jem in nastal je "The Tuff Gang". Z novo nastalo skupino je Asadenaki izpilil svoje pevske sposobnosti ob tem pa prevzel tudi sekcijo ritem kitare v skupini. Julija 2015 je skupina pod imenom “Asadenaki and The Tuff Gang” izdala svoj prvi album z naslovom "Freedom Seeds", s tem pa so dobili priložnost nastopanja na dogodkih, kot so Jamnesia, Inner City Dub, Sankofa Sessions, Bob Marley Trenchtown Concert, Peter Tosh Memorial Concert, Wickie Wackie Music Festival, Bourbon Beach in The One Love Concert dogodkih v Negrilu, na Jamajki.

Njegova solo glasbena pot pa je bila le vprašanje časa. Asadenaki svojo energijo črpa iz čiste ljubezni do glasbe, naj bo to ska, rocksteady ali pa reggae, s pridihi hip-hop, R&B, ter soul ritmov, ob tem pa ostaja zvest zapuščini in upošteva modre nasvete svojih prednikov. Rad ima vse aspekte glasbe, naj bo to igranje instrumentov, produkcija, petje, pisanje besedil ali pa le vrtenje glasbe kot selektor. Mnogi ga poznajo pod vzdevkom 'Music Man', sam pa vodi tudi tedensko radijsko oddajo "Culture Classics" na znani jamajški radijski postaji RJR94FM. Z glasbenimi nastopi, selekcioniranjem, radijsko oddajo ter zabavanjem množic pa njegova baza oboževalcev vztrajno raste tako na Jamajki kot tudi drugje po svetu. Njegova ljubezen in strast do glasbe je močno vidna vsakič, ko Asadenaki stopi pred občinstvo. Ustvarjalna poetična besedila spominjajo na legendo z imenom Super Cat, glasbena podlaga pa nedvomno spominja na skupino The Wailers, ki vedno dvigne občinstvo ter pusti pozitiven naboj. Seveda pa nikoli ni pozabil na filmsko produkcijo. Ljubezen do te in glasbe pa je združil tudi v kratkem filmu z naslovom "INITIATION", ki si ga lahko ogledate na YouTube portalu.

Sam želi svojo ljubezen in lastno reggae glasbo z zavestnimi sporočili deliti med poslušalce reggae glasbe po vsem svetu. Z novimi projekti, ki še čakajo izdajo, njegovo založbo "Tuff Gang Collective", ki jo je ustanovil z mislijo na prednike pa mu bo to nedvomno tudi uspelo. Njegov namen je širiti sporočila o miru, pravici ter enakosti, ljudi pa spodbuditi k razmišljanju in jih navdihniti s svojim zvokom in besedo!

Več o glasbeniku ter njegovih projektih najdete na spodnjih povezavah:

Asadenaki Facebook

Tuff Gang Facebook

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries