Jared Cook Jersey  Royal Sounds - Burning Inspiration - Reggae.si (function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

V zadnjih nekaj letih so Sugar Shack Records, skupaj z založbama Bristol Archive Records in  Reggae Archive Records imeli privilegij, da so izdali odlično staro in novo glasbo od nekaterih najbolših Britanskih reggae skupin, kot so Talisman, Capital Letters, Steel Pulse, Black Symbol in Black Roots.  Pravijo, da verjamejo, da so s podpisom z Royal Sounds dobili novo Britansko skupino, ki je vredna sodelovanja in tudi skupino, ki bo v naslednjih letih prenašala reggae glasbo naprej. Pri založbi pravijo, da gre za res pomemben prvenec.

Royal Sounds je mlada družinska skupina, ki jo sestavljata brata Ajani and Gyasi, ki sta tudi ustanovila skupino leta 2012, njun bratranec Hannibal, ki se je skupini pridružil na pobudo Ras Sempaha. Ras Alkabu, oče Ajanija in Gyasija, je bil vodilni kitarist skupine Royal Rasess, ki jo je vodil legendarni Prince Lincoln Thompson. Brata sta že od malih nog sledila očetovim stopinjam, se učila glasbene industrije in pridobivala bistvene izkušnje s podporo številnih vodilnih reggae izvajalcev, ki so nastopali v Veliki Britaniji in po Evropi. Po tej »učni dobi«, obvladovanju več instrumentov in izpopolnjevanju pisanja njihovih pesmi, so Royal Sounds pripravljeni, da z »Burning Inspiration« podajo svetu sporočilo.

                                                                        (Vir: FB: Royal Sounds)

Burning Inspiration je album z doslednimi temami. Royal Sounds pišejo pesmi o tem, kar vidijo okoli sebe v Londonu in o napačni smeri, ki se zdi, da jo izbira večina od njihovih vrstnikov. Pesmi o Rastafarijanski veri, ki podpira njihovo življenje in glasbo, o duhovnem razsvetljenju in o večno zakoreninjenih temah o repatriaciji, babilonu in kršiteljih zakona. Te teme se prepletejo v en sam koherenten album, kateri modernizira roots reggae skupino skupaj z družbenim pomenom, kar je redko v zadnjih tridesetih letih. Album ni nič manj kot manifest za iskanje razsvetljenstva in sprejemanje duhovne poti Rastafarijanstva, med tem, ko zavrača materializem in pohlep, h kateremu so mladi in drugi spodbujani s strani »babilonskega« sistema, ki  jih/nas zavaja in jim/nam pere možgane. Skozi pesmi je prisotno Rastafarijansko sporočilo, v pesmi »Departure« poziva mlade, da v prihodnosti dobijo pravo pot, »Fight For Your Rights« pa vidi člane Royal Sounds kot prihodnje Britanske vojake v tako imenovani »Jah Army«. Pesem »Love« v pozitivnem, poskočnem in privlačnem slogu slavi vladavino »Jah Rastafari-ja«. Pesem »Message Music« spodbuja posameznika k iskanju razsvetljenstva in osvoboditvi uma.

Glavnina roots reggae repatriacije dobi svež zagon s pesmijo »The Motherland«, tradicionalne teme so okrepljene z lepo uporabo pesmi Careless Love legendarnega Ray Charlesa, skupaj s Patrickom in Maticem Horns v klasičnem reggae slogu, med tem ko v pesmi »No Amnesia« pojejo o zlorabi bogastva in kulturne dediščine Afrike, prav tako pa poslušalce pozivajo, da se seznanijo z njeno zgodovino. Na hitro se posvetijo tudi zlobnežem v pesmi »Vampire Slayer«, kjer zapičijo glasbeno strelo v srce vampirja.

»Pied Piper« govori o tistih, ki bi nas (družbo) radi nadzorovali, v »Fyah« pa napadajo celotni babilonski sistem, ki si prizadeva očistiti celotno zemljo z neugasljivim ognjem, preden bi se ponovno rodila sveža in čista. Album se zaključi z »You Can Do Anything«, ki je sproščen delež pozitivnosti s sporočilom, da naj vsak prevzame nadzor nad svojim življenjem in da vsak lahko stori oziroma doseže kar si želi. »Burning Inspiration« je bonus pesem (Cd in digitalna izdaja).

Ta album je tako za sedanjost kot prihodnost, njegove teme in produkcija so zveste slavni reggae dediščini, ki je skupini zelo domača. Med trinajstimi skladbami ni niti enega šibkega trenutka in Royal Sounds igrajo ne samo spretno, ampak tudi z osvežujočim pristnim verovanjem v to, kar počnejo in v njihovo sporočilo. Album je odraz o nameri, ki bo zagotovo vzbudila reggae oboževalce po vsem svetu, definitivno je en izmed vrhunec leta 2017.

Album Burning Inspiration je bil izdan s strani založbe Sugar Shack Records 27. oktobra. Na voljo je na visokokakovostni dvojni plošči (LP), CD ali pa v digitalni obliki (več info na http://www.sugarshackrecords.co.uk/).

Royal Sounds - Burning Inspiration

Seznam pesmi:

1. Fyah
2. Natty In London
3. Vampire Slayer
4. Departure
5. No Amnesia
6. Message Music
7. Fight For Your Rights
8. Look How Long
9. The Motherland
10. Pied Piper
11. Love
12. You Can Do Anything (Manifestation) in
13. Burning Inspiration    

Spodaj si lahko ogledate videospot iz njihovega prvenca, katerega premiera je bila 25. augusta.

 

 

P.C.

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries