Jared Cook Jersey  Reggae.Si predstavlja skupino Yu420 - Reggae.si (function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

Glasbena skupina Yu420 je balkanski "crossover" projekt, ki je nastal iz glasbenih ekip AmanZaman ter Lion Vybz. 

21433085 474504532934068 2360209638498756776 n

Vse skupaj se je začelo z idejo Danila Marinkovića (AmanZaman). Skupina Yu420 izvaja in dela avtorsko glasbo, trenutno pa pridno snemajo napisane pesmi v studiu, saj se pripravljajo na izdajo svojega prvega albuma. Sami svojo glasbo opisujejo kot mešanico Dub, Balkanbeat ter R'n'R ritmov. Yu420 je koncept, ki predstavlja umetniški odgovor in barvit pogled na svet, ki nas obkroža. Lahko bi mu rekli tudi glasbeno popotovanje barvite in internacionalne skupine, ki prihaja iz vojnih območij Balkana, s svojo glasbo pa želijo promovirati mir, ljubezen in strpnost med ljudmi. Je koncept, ki je namenjen raznovrstni publiki, saj so besedila, ki jih prepevajo v angleškem jeziku, da bi čim več ljudi razumelo sporočila in besedila skupine.

yu420 bw

Pravijo, da bo na albumu minimalno tudi ena bonus pesem v srbskem jeziku, to pa zato, da bi tuja publika spoznala in vzljubila tudi prelep srbski jezik. Skupina trenutno šteje šest članov, Danilo Marinković (vokal), Filip Šmigović (kitara), Relja DerBogosijan (bobni), Todor Živković (bas), Dragan Pavlović (trobenta) in Nenad Obradović (saksofon). Na albumu bodo gostili tudi glasbenike z Jamajke in Afrike, sodelovali pa so tudi s poznanimi srbskimi Reggae in D'n'B izvajalci. Ogledate si lahko tudi njihov prvi videospot za pesem z naslovom "Peace"!

Videospot za pesem "Peace" je prvi v nizu mnogih, ki povezuje zlato nit in miselnost skupine Yu420 v preprostem glasbenem sporočilu. Že po naslovu sodeč, pesem nosi jasno sporočilo o miru, ki ga je moč čutiti že v avdio segmentu pesmi. Lahko bi njihovi produkciji rekli subliminalno sporočilo, z videospotom pa so tega poskušali še vizualno pokazati! Pesem nagovarja vse generacije, predvsem pa tiste, ki še ne razumejo, da s spreminjanjem lastnega sebe lahko spremenijo svet in njihovo bližnjo okolico. Zagotovo boste v spotu videli in razpoznali situacije, s katerimi se dnevno srečujemo ali pa pogovarjamo. Te so v videospotu predstavljene z blago metaforo in imajo lahko večplasten pomen. Dejstvo je, da je mir danes "virus v vojnem sistemu". Boj za mir in proti vojnam je postal neusmiljen, ob vsem tem kaosu pa imamo na našem planetu še cel kup drugih motečih stvari. Zgodovinarji so izračunali, da je skupno število vsega časa, ko je bil na svetu mir v naši zgodovini celih sedem minut! Vendar se vedno najde nekdo, kot se najde tudi v skupini Yu420, ki sprejme tveganje in poskuša doseči zmago nad kaosom ali pa vsaj na kratko vzpostaviti premirje in s tem "dvigniti zastavo miru" ter ustvariti boljši svet!

Sledite skupini Yu420 tudi na njihovih straneh:

Yu420 - Facebook

Yu420 - YouTube

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries