Jared Cook Jersey  AmpliFyah Music predstavlja ANJA G & DR.OBI EP - “Raggamuffin” & "Bang Bang" - Reggae.si (function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

amplifayah

 

Z začetkom leta 2018 se je v Zagrebu ustanovila založniška platforma za uveljavljene dub in reggae producente in glasbenike Amplifyah Music. Namen je podpreti in promovirati le te na lokalni, evropski in tudi svetovni sceni. S tem želijo izboljšati in še bolj razviti lokalno reggae skupnost, podpirati glasbenike na njihovi kreativni poti in razširiti glas o hrvaškem reggae dogajanju tudi izven meja. Prvi EP je že izšel v prvi polovici februarja.

Na njem najdete 2 pesmi »Bang!Bang!« in »Raggamuffin« s pripadajočima »dub« verzijama. EP je sproduciral, zmiksal in masteriziral Dr. obi. Gre za zelo znanega hrvaškega tonskega tehnika in tudi člana poznane Bamwise skupine. Za besedila in vokale pa je poskrbela mlada pevka Anja G.

 

anjagobi

 

Dr.obi je začel svoje glasbeno popotovanje leta 2005 s svojim še aktivnim glasbenim projektom Jahstice sound. Od samega začetka glasbenega udejstvovanja je član najvplivnejših in največjih reggae in dub projektov na Hrvaškem. Svoje znanje z zvočnim inženiringom je pridobil z Digitron Sound Systemom. Trenutno deluje kot tonski tehnik in inženir za razne skupine iz Hrvaške Zaposlen je kot glavni zvočni inženir (main sound engineer  op. a.) v Pozitivan Ritam podjetju, ki je so-organizator Demensions in Outlook festivala. Prav tako je glavni tehnik na Seasplash festivalu. Šele leta 2017 pa se je posvetil ustvarjanju lastne produkcije, prav z Anjo G.

 

Anja G mlada prihajajoča vokalistka, ki je izdala svojo prvo pesem »The Meaning« leta 2017 prav tako z Dr. obi-jem. Lansko leto je veliko nastopala med drugim tudi na Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage in Italy, kot tudi na veliko lokalnih koncertih in zabavah. EP, ki vam ga predstavljamo pa je njena prva uradna izdaja in po slišanem sodeč, ne zadnja.

Inspiracija za EP izhaja iz socialne, politične in tudi ekonomične situacije, kot tudi iz vsakodnevnih dogodkov iz življenja. EP prikazuje, kako vsestranska je njuna glasba, kjer najdete tako »roots«, kot tudi »digital« slog

 

.

01. Bang!Bang! (3.09)
02. Dub!Bang! (3.12) 
   03. Raggamuffin (3.12) 
   04. Dub a muffin (3.16) 


Založba: AmpliFyah Music  
Žanr: Dub / Reggae 
AM#001
Izdano: February 2018.     
Format: EP   
Dizajn: Marko Pinjuh illustration. 

Ep lahko poslušate in kupite na  Bandcamp &  Soundcloud.
Sledite AmpliFyah Music na Instagram &  Facebook.

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries