Jared Cook Jersey  International Reggae Poster Contest - 6. grafično tekmovanje - Reggae.si (function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

Začelo se je 6. grafično tekmovanje International Reggae Poster Contest (IRPC)

Gre za tekmovanje, ki združuje reggae glasbo ter likovno in grafično umetnost, hkrati pa je nekakšno praznovanje internacionalne reggae kulture, glasbe ter pomembnih sporočil, ki nam jih reggae glasba nudi. Tekmovanje je ideja Michael Thompsona in Marie Papaefstathiou, vse pa se je začelo leta 2011. International Reggae Poster Contest zajema vse žanre jamajške glasbe od Ska, Rocksteady, Roots Reggae, Dub, Dancehall in seveda tudi unikatne jamajške "Sound Systeme". Primarni razlog za organiziranje tekmovanja je bilo vzpostaviti internacionalno platformo, ki bo poleg svetovnega Reggae Hall of Fame muzeja v Kingstonu, počastila jamajško kulturo, glasbo in sporočila te jamajške popularne glasbe. IRPC je začetek globalne kampanje, ki izkorišča prednosti socialnih medijev in ustvarjalno izražanje preko likovne umetnosti. Drugi pomemben razlog organiziranja IRPC tekmovanja pa je pomagati šoli za neprivilegirane otroke Alpha Boy's, inštituta lociranega v srcu Kingstona, ki so ga ustanovile Sisters of Mercy leta 1880. Inštitut je jamajška zgodba o uspehu saj od tam prihajajo tudi številna svetovna znana imena, legende reggae zgodovine, kot so Don Drummond iz skupine Skatalites, pevec Desmond Dekker in Yellowman, eden prvih super zvezdnikov Dancehall-a. Brez te ustanove bi z lahkoto lahko rekli, da se razcvet reggae glasbe, kot ga poznamo danes skoraj zagotovo ne bi zgodil. Tudi danes pa učenci Alpha Boy's šole potrebujejo pomoč, prav jim pridejo obleke, prostovoljni prispevki, glasbeni instrumenti ter izobraževalna literatura. Kako lahko pomagate vi, preverite na spletni strani www.alphaboysschool.org!

SLIKARJI, GRAFIČNI UMETNIKI, LJUBITELJSKI LIKOVNI UMETNIKI!!!

Na šesto IRPC tekmovanje se lahko prijavi kdorkoli! Oddate lahko poljubno število slik, grafik ter svojih idej. Pomembno je le, da so vaše originalno delo, ki še ni bilo objavljeno na internetu ali ostalih medijskih platformah. V šestih letih od kar tekmovanje poteka Slovenija še ni bila omenjena, saj niso prejeli nobenega dela naših ustvarjalcev. NAJ SE TO LETOS SPREMENI! Tema letošnjega tekmovanja je Toward a Reggae Hall of Fame: Celebrating Great Jamaican Music, izbranih pa bo 100 najboljših del, ki jih bo izbrala strokovna žirija, sestavljena iz profesionalnih oblikovalcev ter grafičnih umetnikov. Izbrana dela bodo razstavljena po vsem svetu, kot del razstave imenovane Art of Reggae, najboljši pa seveda dobijo tudi nagrade! Na uradni spletni strani IRPC si lahko ogledate tudi grafike iz prejšnjih tekmovanj! Zadnji rok za oddajo vaših del je do 1. Marca 2018! Mi seveda srčno upamo, da bomo letos v končnem izboru videli tudi kakšno od slovenskih grafičnih idej!

Vsa pravila in zahteve IRPC tekmovanja si preberite TUKAJ, za dodatna vprašanja pa jim lahko tudi pišete s pomočjo spodnje povezave: http://www.reggaepostercontest.com/about/contact/

Več o samem tekmovanju, žiriji ter ostalih stvareh pa izveste na uradni spletni starni ter Facebook strani International Reggae Poster Contest:

IRPC spletna stran

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries