(function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

Outlook Festival je eden vodilnih in največjih festivalov soundsystem kulture v Evropi. Štiri dnevni dogodek posvečen basu in glasbi s poudarki na le teh, se dogaja v stari trdnjavi iz sredine 19. stoletja, Fort Punta Christo. Včasih je ta služila kot največja in najmočnejša utrdba Avsto-Ogrske monarhije, danes pa se v njej in njeni bližnji okolici, širi predvsem zvok glasbe in umetnosti. Kot vsako leto bodo tudi letos, na že deseti izvedbi festivala, tam nastopila velika imena glasbene industrije!

Otvoritveni koncert se vsako leto odvije v okoli 2000 let starem amfiteatru. Gre za enega največjih še stoječih Rimljanskih zapuščin, vsako leto pa tam festival otvori znano ime s svetovne glasbene scene. Če je bil lani to Damien "Jr. Gong" Marley bo to 6. septembra ob 19. uri storil Dizzee Rascal z ekskluzivnim Outlook setom ob podpori DJ Shadow-a. Tam pa bodo nastopili tudi The Outlook Orchestra, dvajset članska skupina vrhunskih angleških glasbenikov, ki se jim bodo pridružili gosti, kot so General Levy, Roots Manuva, Loyle Carner, Akala in mnogi drugi.

 

Seveda pa je Oulook festival najbolj znan po norih zabavah na plažah, vsakodnevnih "boat party" zabavah na ladjicah, za katere so več ali manj karte takoj razprodane, ter seveda zabavah v sami trdnjavi, kjer se najde za vsakega nekaj, saj trdnjava ponuja številna prizorišča, ta pa akustiki in ambientu dodajo svoj posebni čar. Od 7. do 10. septembra se bo tam zvrstilo ogromno izvajalcev, ki so tako ali pa drugače povezani z underground glasbo. House, techno, dubstep, reggae, dub, hiphop, garage, grime, electronica je le nekaj glasbenih zvrsti, ki jih na Outlook Festival pridejo zastopati vrhunski glasbeniki posameznega žanra. Celoten spored nastopajočih vas čaka na uradni spletni strani samega festivala TUKAJ, mi pa vam ponudimo hitri pregled dogajanja.

Chronixx & Zinc Fence Redeption Band, Horance Andy, Mad Professor, Zion Train, Gentlemans Dub Club, Iration Steppas, Charlie P, Soom T, Digitron, Bamwise, Dub Smugglers so le nekatera imena ki bodo skrbela za reggae ter dub glasbo.

Dupstep bomo lahko poslušali izpod rok Digital Mystikz, Hatcha, Loefah The Bug, Zed Bias, Chimpo, Commodo, J:Kenzo Truth, Jack Sparrow, Sun Of Selah, Egoless ter drugih. Tam bo obiskovalce festivala zabaval tudi slovenski dvojec Dub Diggerz!

Hip hop navdušence čakajo izvajalci kot so Ghostface Killah iz skupine Wu-Tang Clan, Pharoahe Monk, Foregin Beggars, Killah Preist, Princes Nokia, Jonwayne, Dirty Dike, Edo Maajka, Andy H, Chris P Cuts in ostali.

Shy Fx, Goldie, Congo Natty ft. Congo Dubz & Iron Dread, Friction, General Levy, Dj Marky, Alix Perez, Benny Page, Filip Motovunski, Rahmanee, Fleck, My Nu Leng, Chris Lorenzo, Loefah, Dan Shake, Nidia Minaj, Dan Kye, Dimensions Soundsystem, Giggs, Bugsy Malone, Wiley, Miss Red & Lady Chann, P Money, Rude Kid, Riko Dan ter še ogromno drugih pa bo poskrbelo za malce hitrejše drum'n' bass ritme, elektronsko glasbo ter ostale žanre.

Seveda so velik del Outlook Festivala tudi tako imenovane "boat party" zabave na ladijcah sredi morja, le te pa so vedno hitro razprodane. Seznam zabav najdete TUKAJ in če pohitite lahko še vedno ulovite eno izmed mnogih zabav na ladjici, ta pa bo zagotovo nepozabno doživetje.

Ena trdnjava, devet odrov, zabave na plažah, zabave na morju, vrhunski izvajalci ter nepozabni spomini! Outlook Festival je zagotovo eden tistih dogodkov, ki bi si jih vsaj enkrat v življenju moral privoščiti vsak pravi ljubitelj soundsystem kulture ter undergorund glasbe. V desetletju prirejanja festivala se poleg novih vzhajajočih glasbenikov na listi nastopajočih najdejo tudi stari velikani glasbene industrije, s tem pa sam festival nudi nekaj tako za mlajše kot malo starejše generacije. Več o prostorih v sami notranjosti trdnjave najdete TUKAJ.

Kako se je na Outlook Festivalu lansko leto imela naša ekipa si lahko preberete v objavljeni recenziji s festivala  - Outlook Festival 2016, poglejte pa si tudi spodnji uradni videoposnetek lanskoletnega dogajanja in trenutkov na festivalu, ujetih v objektiv.

Več sto nastopajočih in množica ljudi, željnih zabave, morje, sonce ter kar nekaj hoje. Do glavnega odra je le te od kamping prostora približno 15 minut. Če ste pomislili, da bi se šli tja le brezglavo naplesati, se seveda lahko greste, a če se odpravite tja, da bi ujeli čim več svojih priljubljenih izvajalcev je za to potrebno dobro planiranje ter tudi nekaj hoje med številnimi prizorišči, ki jih Outlook Festival ponuja. Vseeno pa vsega, kar bi hoteli zelo verjetno, ne boste mogli ujeti. Zvočni sistemi v dolgih hodnikih ali pa velikih okroglih kamnitih sobanah ter ostalo dogajanje vas lahko hitro zavedejo in prevzamejo. Tudi če planirate in izdelujete svoj načrt dogajanja na festivalu se hitro lahko znajdete na čisto drugem prizorišču, kot ste si zamislili na začetku. In to boste hoteli sami!

Ostale uradne fotogalerije, videoposnetke in do danes izdane kompilacije s festivalov si lahko pogledate TUKAJ, obiščite pa tudi uradno spletno stran in pa Facebook profil festivala na sponjih povezavah!

Uradna stran: www.outlookfestival.com

Facebook: Outlook Festival

Se vidimo na že desetem Outlook Festivalu 2017!

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries