(function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

…Črta določa, zapoveduje, predpisuje, prepoveduje…Ona razglaša kaj je dovoljeno, kaj je greh, kaj ni greh, kaj je dovoljeno, kaj ni dovoljeno…Vsepovsod okoli nas so črte, vsepovsod so ovire in prepovedi…Kot obroči nas z vseh strani zategujejo zakoni, življenje se ne more razvijati in ljudska družba ne more napredovati, če se ne brišejo črte in ne menjajo zakoni! Če ne bi ljudje prečkali, če ne bi poteptali črte, kje bi komaj zdaj bili…

-Joža Horvat-       

Takole v alegorijskem romanu međimurskega pisatelja, svetovnega potnika in deklariranega antifašista Jože Horvata, Waitapu nastavlja mitsko mejo med naravnim in nadnaravnim, katero si le dovolj pogumni posamezniki dovolijo prečkati, se spustiti v raziskovanje neznanega in s tem premakniti meje ljudskih spoznanj in moči. To pa počne tudi istoimenska skupina, ki vam jo predstavljamo! 

Waitapu

Prvenec skupine Waitapu sega v leto 2010. Takrat namreč nastane album "Bassonic Lodge", ki leto kasneje izide pod francosko založbo Fresh Poulp Records. Izid prvega albuma in naravna povezanost s francosko dub sceno je skupini hitro omogočila nastope po Franciji, Nemčiji in Avstriji. Letos pa je skupina izdala nov projekt z naslovom Hortus.

 

Hortus je premišljen konceptualni album o potovanju, na katerega se je skupina odpravila v raziskovanju novega zvokovja, istočasno pa jih ta pot pelje v obratno smer, k izvoru in njihovim koreninam. Inspiracija s francoskim dubom, psihedeličnim rockom in moderno bas glasbo na eni strani ter folkloro Međimurja (lat. Hortus Croatie) in deli pisatelja Jože Horvata. Album je izšel v sodelovanju s kar tremi založbami! Hravško PDV, kanadsko Ill In The Head Records in slovensko God Bless This Mess Records, na voljo pa je poleg CD ter digitalnega formata tudi na vinilni plošči! Če bi album opisali z enim stavkom pa bi lahko rekli, da je Hortus namenjen vsem tistim, ki si dovolijo prečkati črto.

Za več informacij o skupini, pojdite na njihove uradne strani:

Waitapu Facebook: https://www.facebook.com/waitapu.bassonic/

Waitapu Soundcloud: https://soundcloud.com/waitapu

 

Waitapu - Hortus

Emil Marciuš, Ivan Plačko, Davor Kipke, Bojan Miljančić, Filip Vrančić, Ante Zvonimir Stamać

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries