Jared Cook Jersey  Dub poet Ras Takura se predstavi - Reggae.si (function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

Že pred časom smo na eni izmed rednih tedenskih oddaj Riddim Operator na radiu Študent lahko slišali del intervjuja z Ras Takuro. Celoten intervju, ki ga je za Riddim Operator posnel v Sloveniji živeči roots & culture selektor italijansko- kongovskih korenin Ras Levi, so predvajali tudi v rednem programu Radia Študent. 

Ras Levi in Ras Takura sta v polurnem pogovoru največ pozornosti namenila (če prevedemo) dub poeziji, kot specifičnemu glasbeno-pridigarskemu žanru, s katerim se Ras Takura identificira, veliko govora pa je bilo tudi o prehrambeni industriji in gensko spremenjeni hrani ter o afriški osvoboditvi in o osvoboditvi samega sebe. To so teme, ki jih rastafarijanec, pesnik in glasbenik Ras Takura tudi sicer najbolj izpostavlja v svoji poeziji. 

Ras Takura je med drugim tudi ustanovitelj benda Royal African Soldiers, zelo pa je aktiven na agro-živilskem področju. To je slišno tudi na njegovem lanskem albumu Food War, ki je zelo militantno in politično usmerjen. Ras Takura je javnosti sicer poznan tudi po sodelovanju z dub poetom Mutabaruko, ki mu je tudi pomagal pri nastajanju albuma.  

Zelo zanimiv intervju, v katerem je govora tudi o današnjem kmetijstvu, pomenu roots reggae glasbe, o njegovem mnenju o dancehallu in še več .... lahko v celoti slišite na tej povezavi.  

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries